Fjernvarmerør ?

Vi er i fuld gang med at etablere nyt fyrrum i en udbygning, hvori der skal opsættes træpillefyr som erstatning for det oliefyr, vi p.t. har stående på stuehusets 1. sal.

Sådan en større omrokering af centralvarmekilden indebærer bl.a. at der skal føres 28 mm pex (frem/retur) imellem stuehus og udbygning - fra fyr til vandvarmer, der forbliver på 1. salen.
Dette kan ikke lade sig gøre at føre i jorden, så rørene skal i stedet føres i etage-adskillelsen af de to bygninger, og da der er ca. 2 meter imellem de to bygninger, skal rørene så at sige hænge frit, fra bygning til bygning i omtrent 2,5 meters højde.

Planen var at investere i 2 meter fjernvarmerør, hvori pex-rørene kunne føres, for at opnå den bedste isoleringsgrad. Ved at købe fjernvarmerør med min. 3 rør i, kunne der samtidig trækkes el-kabler igennem det 3. rør, da der også skal etableres helt nyt ledningsnet i fyrrummet.

MEN ... da vi i går kontakter den eneste leverandør, vi har kunne finde, af fjernvarmerør i de dimensioner (fjernvarmerør med 4 rør, hvoraf to af rørene er store nok til at trække pex’en direkte igennem, uden påkobling), får vi at vide, at det er en dårlig idé at anvende fjernvarmerør, når røret ikke skal nedgraves men derimod ”svæve” i luften … men ingen ordentlig begrundelse herfor ?
Samtidig får vi oplyst, at det fjernvarmerør vi har udset os ikke er lagervare, og ikke bestilles hjem i så små bider. Så nu er vi på den …

1. Hvis ikke fjernvarmerør er egnet til at føre imellem to bygninger, ”svævende” - hvad bruger man så ? Det skal jo være super-godt isoleret …

2. Hvis fjernvarmerør alligevel godt kan bruges, hvor finder vi så en leverandør, der kan levere et brugbart rør ? Min. 3 rør, og 2 af rørene skal have en diameter der muliggør gennemføring af 28 mm pex.

Vi er absolut nybegyndere indenfor alt det her, så alle gode råd tager vi taknemligt imod! biggrin

/Pyt
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvad med at pakke rørene ind i rørskåle (hvis de ikke allerede er det), omvikle dem med rockwool og smide dem i et kloakrør???

Måske ikke den pæneste løsning - men man kunne jo pakke det ind i noget træ eller hvad der nu passer til husets stil.

Mvh.

Jan R.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis