fastbrændselsfyr

Vi har i den ejendom vi er flyttet ind i, et fastbrændselsfyr (til træ) samt et naturgasanlæg. Vi vil gerne fyre med træ, da det jo er billigere. Der er en akkumuleringstank tilknyttet brændselsfyret.
Vi er i tvivl om hvordan det egentlig virker. Naturgassen skulle overtage når fyret fx. er gået ud. Men vi ved ikke hvor mange grader vi skal fyre op til for at det har nogen virkning og for at vi ikke bruger så meget naturgas.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hej
Normalt sidder der en 3-zone ventil på tilgangen til de 2 fyr. Zoneventilen vil enten lede det kolde vand til brændefyret eller naturgasfyret og styres af en termostatkontakt på den varme afgang fra brændefyret. Samme kontakt slukker og tænder også for naturgasfyret

Du burde let kunne finde termostatkontakten. Typisk er der en drejeskala på kontakten der angiver hvor varmt vandet fra brændefyret skal være før naturgasfyret slukkes og det kolde vand ledes over i brændefyret.

Hvis du går ind på www.biovarme.dk kan du finde diagrammer over typisk tilslutning, både med brændefyr alene og kombineret brændefyr/naturgas/oliefyr.

mvh
Raun
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis