Carport

Jeg har netop bygget en carport. Carporten er udført i trykimprægneret træ og har integreret skur i bagenden. Der er lagt en hældning mod bagenden ind, svarende til 13 cm over den samlede længde på 7,2 m. Hældningen ser ikke ud til at være helt nok. Er der nogen der ved hvordan man får "rejst" forenden af en sådan carport så hældningen øges?

Stolperne er ikke støbt men alene gravet 90 cm ned.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej

Først må du komme md lidt flere oplysniger.
Hvilken tagbeklædning har du valgt ?
Hvad er bredden på carporten? ikke at det betyder specielt meget, men rart at vide det.
Hvad er opbygningen, hvilke materialer og hvilke dimmensioner er der tale om ? Hvormange stolper er der i carportens længe retning ? er der en langsgående rem ? Hvormange tværgånde spær har du ? Hvad er dimmensionerne på disse?

Når det hele er sagt så handler det nok mest om at løfte de forreste tværgående spær, og fastgøre disse igen, eller at sænke de bagerste.
Eller en kombination af disse.

Har du en langsgående rem i begge sider, så vil jeg løfte de enkelte spær med enten en klods i hver side, eller evt lægge et ekstra under hver, men med forskellig tykkelse på hver for at øge hældningen. Om det er den ene eller den anden løsning er et spørgsmål om udseende på det færdige byggeri. Det kræver at du løfter spærene med nogle stolper, eller "soldater". Husk at løfte taget gradvis og jævnt over en større længde af gangen. Afhænger af hvilken tagtype du har lagt.

En anden og mere radikal måde er at dy piller taget ned, spær og remmen med. Og herefter så retter højden ind på de enkelte stolper. Altså lettest ved at fastholde fronthøjden og mindske højden bagover.

Men inden du går igang med sav og hammer vil jeg opfordre dig til at checke den rette hældning for tagmaterielet. Har du en bygge tilladelse, eller er byggeriet anmeldt til kommunen? Har du en maks højde på carporten du skal overholde ? eller andre servitutter ?

Kan du evt sætte nogle billeder ind på siden så det er lettere at rådgive dig ?

Husk også at når du hæver dine spær sal de fastgøres på en eller anden måde igen, det kan gøres med sømbeslag, lange bolte eller andre brugbare metoder ;-) Spærene der evt er sømmet ovenfra, kan kapes med en sav, gerne en motoriseret udgave.

Held med ombygningen, og husk at det halve arbejde er at søge de rette oplysninger og planlægge opgaven :lol:

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis