Afrensning af mur

Jeg har et problem med min ene endegavl som jeg gerne vil have løst :?

De tidligere ejere af huset havde i mange år stokroser til at gro op ad muren, og det har bevirket at muren nu ser pæn grim ud.

Jeg er ikke den store specialist i algebevoksninger mv. så det er her mit problem opstår (se vedh.). Jeg har forsøgt med højtryksrenser, og det kan godt lade sig gøre, men begroningen sidder ekstremt godt fast.

Det skal lige siges at jeg for ca. 1 mdr. siden (inden højtryksrensning) sprøjtede hele området med algefjerner.

Nogen der har gode erfaringer med at fjerne denne slags?

Mvh
KJ
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Prøv med en stålbørste

 

På billedet ser det ud som om der er afskalninger, lige præcis dér, hvor der er ”bevoksninger” - hmmm….! Har bevoksningen holdt på fugten, således at frosten har klaret resten? Når først der er en afskalning, vokser det endnu bedre og sidder endnu bedre fast præcis i afskalningen.

Håber du får svar fra én, der ved noget om sagen, men indtil videre ville jeg holde nallerne fra noget voldsomt såsom højtryksrensere og hård mekanisk bearbejdning.

Der er vist noget, der hedder ”brandhud” på mursten, og den skal helst bevares, for ellers bliver overfladen mere modtagelig over for alger m.v. Så vidt jeg ved fordi overfladen bliver mere åben og lettere trækker fugt ind i stenen samt at alger lettere finder fodfæste, når ”huden” er væk. Der findes midler, der kan lukke overfladen igen - f.eks. betontæt.

Kunne være du skulle bruge sådan noget, når/hvis du får fjernet pynten - og måske under alle omstændigheder.

Med venlig hilsen

Lars K

Lars K
Bare til information, så er brandhuden at sammenligne med skorpen på et brød.
En sten bliver jo også "bagt", og der dannes derfor en hård "skorpe". Når skorpen bliver fjernet er stenen (ligesom et brød) meget mere åben i strukturen.
Det er helt korrekt at bevoksningen er værst i de afskaldede områder, og med al respekt for forslaget Handyman - så tror jeg desværre ikke at en stålbørste er vejen frem.

Jeg frygtede også at den såkaldte "brandhud" var et vigtigt element i stenenes fremtidige eksistens.

Lars K. - du nævner noget som kaldes betontæt - hvor fås det, og ved du hvordan det påføres? Er det et transparent produkt? Flydende?

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh
KJ
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Det hedder egentlig "Betongtett", idet der er tale om en norsk produkt. Du kan se nærmere her:

http://www.betongtett.no/

Det er flydende og uden problemer at arbejde med. Jeg fik mit hos Råd & Dåd. Det koster en lille herregård, men det skulle være et godt og anerkendt middel til at holde fugt ude af puds, murværk og beton.

Når der gerne vil gro ting på/i din mur, kunne det tænkes at hænge sammen med fugt, og da vil det i hvert fald ikke skade at forsegle overfladen. Især ikke når den givet er mere åben end godt er p.g.a. disse afskalninger. Jeg er ikke dog fagmand.

Med venlig hilsen

Lars K

Lars K
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis