Bjælkelag - afstivning, gulvvarme, o.m.m.

Howdy!

I forbindelse med at alle vore gamle trægulve på 1. sal alligevel skal brækkes op da vi ønsker at etablere vandbåren gulvvarme under nye trægulve, finder jeg anledning til at stille følgende spørgsmål til det ærede forum:

Eksisterende bjælkelag er udført med 200 mm x 200 mm bjælker (8”x8” i gamle dage). Disse har en centerafstand på ca. 120 cm, +/- en træskolængde. De eksisterende gulve ”fjedrer” en del når man hopper eller bevæger sig hurtigt på dem - lysekroner i stueetagen bevæger sig synligt.

Når vi nu skal forskalle til gulvvarme, skal vi lægge nye stykker spærtræ (55x200 mm?) ned imellem de eksisterende bjælker som underlag for forskallingen. Vi regner med at lægge et stykke sprærtræ ned i hvert mellemrum så vi kommer ned på en c/c på ca. 60 cm.

Vil disse ekstra stykker spærtræ også have en afstivende effekt på det eksisterende bjælkelag? Vil det være en fordel at lime og skrue 55x200 mm spærtræ på siden af de gamle bjælker også?

Og sidst, men ikke mindst: Hvor i ALVERDEN kan man købe træ der er LIGE?

Med venlig hilsen
FlemmingB

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
> Vi regner med at lægge et stykke sprærtræ ned i hvert mellemrum så >vi kommer ned på en c/c på ca. 60 cm. Vil disse ekstra stykker spærtræ >også have en afstivende effekt på det eksisterende bjælkelag?

PRÆCIS

>Vil det være en fordel at lime og skrue 55x200 mm spærtræ på siden af >de gamle bjælker også?

Det burde ikke være nødvendigt, men hvormeget er dit spænd

>Og sidst, men ikke mindst: Hvor i ALVERDEN kan man købe træ der er >LIGE?
gennem din trælast! (altså fra en spærfabrik)
Tak for svarene.

Vores spænd er ca. 4,5 m. Jeg kan også spørge på en anden måde: Har det nogen skadelig effekt at skrue/lime ekstra spærtræ på siden af de gamle bjælker? Jeg tænker på om konstruktionen bliver for stiv så huset vælter i den næste orkan :shock: biggrin

Med venlig hilsen
FlemmingB

Ville bruge spærtræet som ekstra spær i stedet for at lime dem på siden af de eksisterende. Jo mere du spreder belastningen, des mindre påvirkning på de enkelte dele.
Men pas på - hvis du ikke fastgør loftet til de nye spær, skal der være afstand mellem dem, ellers risikerer du "at de slår mod hinanden" når der danses ovenpå. Eller du bør lægge filt eller andet imellem!

Om huset bliver for stift? Formentlig ikke stivere end dine tværgående vægge (går ud fra dit hus er muret).

Mvh.

Jan R.
Nej, det har ingen skadelig virkning, men det er spild af godt træ, med mindre det er for at rette op, og så kan mindre også gøre det.

Mvh. Carsten.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis