Profilet på en cykelklinge ??

Er der nogen der let og elegangt kan give en formel for andproflen på en cykelklinge ??? Jeg tænker her på en klnge med et tandtal på omkring 70.
Altså en ret stor forklinge :wink: Den kan fået op til omkring 80 tænder... men kun i specialforetninger og hentet hjem over nettet... Og her er prisen høj... Da jeg har adgang til en CNC fræser kunne det jo være sjov at lave sin egen... Men jeg mangler profilet, kan du hjælpe mig ????

MVH Njord
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det lyder spændende. Jeg har engang tænkt lignende tanker. Her drejede det sig nu om renovering af en gammel motorcykel, men jeg opgav projektet. Der findes iøvrigt specialværksteder, der gør i sådan noget.
Jeg har så kun prøvet at fræse små ligeskårne tandhjul, og hertil fås jo færdige modulfræsere, så tænderne får den rette facon, så de "ruller" af mod hinanden. Så har jeg kigget i de bøger jeg har, men der er kun omtalt beregning af almindelige tandhjul.
Det må kunne lade sig gøre at måle en kæde op, diameter af ruller, og afstand mellem centrene, men så er der jo spidserne, så kæden går problemfrit ind og ud af indgreb.

På disse sites findes lidt om cykelgear, men det er nok de færreste der er så avancerede, at de selv ønsker at fremstille deres kædehjul.

http://www.shimano-europe.com/cycling/

http://sheldonbrown.com/gearing/index.html


Hans

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
Måden at gøre det på er at man skruer en passende aluplade op på en plade og monterer denne i fræseren og fræser med en lille endefræser. Altså profilerer hele vejen rundt, med den rette tandprofil. Og så laver huller til opspænding på pedalarmen.

Samtidig har man jo så muligheden for at fræse lidt sjovt med navn og små figurer på pladestykket....

Se evt her http://hpvshop.dk/content.php?content.4

MVH Njord
Aha!
Så profilen ligger ikke i fræserens udformning, som i min aldrende hobbymaskine, (en Emco Unimat), men i programmeringen.
Nå ja, det ligger vel også i ordet CNC.

Er alu virkelig hårdt nok til det brug, eller man bruger måske duraluminium?

Hvad med at lave nogle prototyper i et billigt blødt materiale, for at se hvordan forskellige profiler fungerer?

Hans

Er det godt?
Eller er det bare godt nok?
Det ska ikke være en alm blød alu, men en værktøjsalu, af en eller anden type... Og ja profilet ligger i selve programeringen.
Ja man kan fræse en tester i en alm jernplade, og det vil sikkert også være det sikrese at lave en prøvefræsning...

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis