Søkort igen

Er der nogen som har erfaringer med "Det levende søkort" og som gider fortælle om dem? Jeg synes det lyder besnærende at prisen for alle søkort og program kun er ca 850,-? kan bruge det til sejlads?--
Knud

Venlig hilsen
Knud
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det levende søkort er smart. Markøren viser koordinaterne, og de passer så godt med GPS´en, at man kan finde en bøje, selv om man ikke kan se den.
Printene fra det levende søkort viser ingen længde- og breddegrader, så du kan ikke navigere efter dem. Nederst er der en tilnærmelsesvis målestok.
Hvis du gerne vil vide nogle koordinater, eksempelvis på en god ankerplads, kan du skrive dem på printet med en kuglepen. Og du kan naturligvis lægge en GPS-rute efter kortet. Du kan printe det område ud, som du vil besejle, og sætte printene i en A-4-mappe. Så har du et reservekort.
En anden mulighed er at lægge kortet ind på en bærbar pc og tilslutte den GPS´en. Så har du en god søkortplotter.
Teknik kan svigte, så hav altid et papirkort over det besejlede område. Jeg tror også, at forsikringsselskabet i påkomne tilfælde vil se på sejlads uden papirkort med stor uvilje. Og som sagt kan du ikke navigere efter printene.
Det levende søkort kan opdateres.
Det elektroniske kort og søkortet supplerer hinanden udmærket.
På en vis vis kan man næsten sige at en bærbar PC'er og det levende søkort er en for velfungerende kombination... Reelt vil du kunne anvende det til din navigation... men man bør altid have papir kort med de alt teknik kan og vil svigte før eller siden... Husk på at en bærbar t IKKE er bygget til at opholde sig i en båd... fugt, søvand osv.....

Så funktionelt ja det virker..

Sikkerhedsmæssigt... Nej det er ikke nok....

MVH Njord
Det er netop det største problem med de bærbare, et enkelt skvæt søvand indenbords så kan man lægge den ud på den blå hylde.

Hilsen Aksel
Nej NEj ikke ud på den blå hylde.... den medbringes iland og skrottes på forsvarligvis......
Tænk på vores miljø :wink:

MVH Njord
Det Levende Søkort produceres desværre ikke mere
men kan godt købe andre typer søkort til PC på www.maritim-elektronik.dk

Styrmand

Styrmand
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis