tegninger søges på ca 40 fod motorsejler/sejlbåd

Er der nogle der ligger inde med nogle tegninger på en ca 40 fod motorsejler/sejlbåd gerne knækspandet da jeg mangler nogle som udgangspunkt i et selvbygger projekt, der går på at først tegne båden op i 3D og evt. senere bygge

Steffen
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der findes nogle der hedder "Bruce Roberts" eller noget der ligner... De er lavet med både knækspant og rundspantede. De findes også i mange størrelser... Og i forskellige materialer.

Men hvad materiale vil du bygge i ??

Hvilke krav til indretning har du ??

Skal det primært være en sejlbåd ?? eller er motoren det primære ??

Motersejlere fra 70'erne er typisk meget orienterede mod motor hvor mere moderne typer er gode for både sejl og motor. Så mit råd vil være IKKE at vælge et alt for gammel desigt ( medmindre det er et bevidst valg !! ) Da sejlegenskaberne måske ikke er som du forventer... og det kan i den sidste ende være afgørende for salgbarheden eller i det mindste prisen på båden når du engang vil sælge.

Søg i selvbygger foreninger osv. Kig indenfor hos langturssejlerne.. de har måske nogle råd www.ftlf.dk Surf en masse på nettet... Også link siderne her på www.lds.dk har noget der kan lede dig rundt i verden... Få evt en snak med brugeren MAC her fra siden han bygger et lidt mindre skib i træ. http://www.woodenboat.dk/ så kan du se lidt om båden og hvordan det skrider frem... ( står vist lidt stille i øjeblikket )

Han er Hollænder og har måske nogle kontakter i Holland hvor der jo er en stor tradition for stålbåde......

Men fortæl lidt ( gerne meget ) mere om dine tanker og ønsker til båden du godt vil bygge.... Det er jo et kæmpe projekt... Skoget er kun en lille del af at bygge båd.... Mange mange timer ligger forude... Men stor respekt når du kommer igennem...

MVH Njord
jeg har tænkt mig at bygge i stål

funktionel inretningen i gode materialer ( isoleret og træbeklædning )
ca 5-6 køjepladsser

Men som sagt er projektet stadig på drømme stdiet endnu men hvem ved ?

den helt store drøm er en dag at sejle jorden rundt, så båden skal frem for alt være sø stærk! og sejle godt for sejl, men tillige have nok motor kræft til at bjerge sig i dårligt vejer og stærk strøm.

jeg kender godt Bruce Roberts her har jeg da også fundet en model der ser god ud, men problemet er at tegningerne koster en pæn sum.

Så det jeg er efter er et gennem prøvet skrog jeg kan bruge som udgangspunkt for ikke at få en overraskelse når den sø sættes første gang og så går lige på næsen eller lignende.

Hilsen Palle

Steffen
Det lyder som om Motiva laver noget der ligner din drøm.....

Men om du evt kan købe tegninger herfra ved jeg ikke...

Men hvis tegningspriserne er en bekymrende faktor ( jeg ved godt at der kun er tale om drømmestadiet endnu ) så vil hele investeringen i båd og materialer blive en næsten uovervindelig sum......

Men har Bruce Roberts ikke noget de kalder "study plans" til små penge ??? Altså planer der ikke er i stor størrelse men netop kan anvendes ved beslutninger og nærmere undersøgelse af om det er den ene eller anden model der passer til netop dig. Faktisk tror jeg jeg har set et hæfte med tegninger af netop disse både... ikke nogen detaljeret tegning men lidt fornemmelse kan de dog godt give.

Men jeg vil tro du under alle omstændigheder må regne med at gode tegninger koster lidt.... Men finder du noget så må du endelig huske at vende tilbage med links...

Men se også lige her: http://www.glen-l.com/
eller her : http://www.maritimelinks.dk/
Eller : http://www.boat-links.com/ en amerikansk side
Eller er det mere denne stil... : http://www.royaldenship.com/
De kan måske lede dig videre i den maritime verden.....

MVH Njord
Det er et mega projekt at bygge båd og optil flere går mere end død i det. her på det sidste ser man da flere og flere skrog næsten færdig sat til salg for sammepenge som genbrugsmand ville give.
Ta det og køb sådan et projekt.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis