Element bygning (hedder det det???)

Nu står vi her med en god ide og tegning af hvordan vi gerne vil bygge ud.

Min mand og jeg er enige om, at vi vil have prof hjælp til "skeletet". Det vil for os sige: ydre mure og indre vægge, spær, tag (ikke fast at de skal gøre det). Resten skulle vi så selv kunne klare med hjælp fra de fagfolk vi kender privat og hårdt slid 8)

Nu er spørgsmålet så... Er der nogen her der har kenskab til element bygning (hvis udtrykket er forkert beklager jeg :oops: ) Det vil sig, der kommer et firma og knalder elementerne op som er lavet i forvejen.

Kan det anbefales?? Eller vil i anbefale en murer? Vores hus er i gasbeton og for os er det ligegyldigt, om det bliver gasbeton eller cementstøbt ydre mure. Vores hus er pudset så.. Det er jo ligegyldig set ude fra.

Det tiltaler os fordi vi så i løbet af nogle dage, vil kunne komme i gang selv og vi ikke skal have håndværker rendende i flere uger :?. Men er det bedre på den måde, er det ikke det afgørende!

Hov, vil det kunne betale sig, at de kun laver ydremurer og vi så selv laver indrevægge, nu tænker jeg mest pris.

På forhånd tak

MVH

Conny
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Conny

Jeg er ikke sikker på hvad du mener !
Det parcelhus byggeri, med færdigstøbte elementer, jeg kender til er indervæge der er færdigstøbt på fabrik og så siden monteret på fundamentet. det er der flere der bruger fx www.eurodanhuse.dk

Det blev også brugt meget i 70,erne. Der er vist oftest tale om et byggeri hvor indermurene er støbte leca elementer ( eller noget der ligner )

Hvis det er ydervægselementer du tænker på kender jeg dem kun anvendt ved fabriksbyggeri og blokke....

Men principielt er der intet til hinder for at det skulle kunne være en mulighed. Specielt når du vil have en pudset ydermur.

Indermurene er oftest de mure der bærer taget, og en evt tagetage. Så få en proffer til at lave den. Og hvis du tænker på tid/kræfter så få også en til at lave ydermuren ( medmindre du vil have den beklædt med træ !! )

Uden at kende din/jeres erfaringer med større LDS projekter har jeg en fornemmelse af at projektet ikke er gennemtænkt endnu... Hverken i udformning, materiale valg, eller arbejdsmængde....

Mit råd vil derfor være at i tænker projektet ordentligt igennem, og hvor i er i tvivl kontakter en fagmand.. Arkitekt, murer tømrer vvs'er og hvad der nu kan være relevant....... Det koster nogle kroner... men kan også lede den rette vej... at lave noget om er oftest både dyrt besværligt og tidskrævende for ikke at sige demoraliserende....

Hvis du/i fastholder gasbeton er der firmaer der er spacialiserede i elementbyggeri af dette materiale hontakt evt H+H for at få en kontakt.

Se også www.netarkitekten.dk her er der mange gode råd at hente og et vist forum for spørgsmål er der også.. noget dog mod betaling...
De udgiver desuden en rigtig nyttig bog. "Den private bygherre".

Kig også på byggecentrums udstilling for inspiration af materialer og brochurer... Her er også weekend åbent og er helt sikkert et besøg værd.

Ellers kom gerne tilbage her på siden og fortæl meget gerne mere detaljeret omkring projektet... Både den bygningsdel i vil opføre og hvad det er den skal bygges sammen med.

Gasbeton huse er ikke det der står højest i de flestes bevisthed... men man skal ikke være helt blind for at der også kan laves meget spændende byggerier i materialet... Og du bør kigge i aviserne og se om ikke du kan finde et udstillingshus der er opført i materialet og pudset efterfølgende... Vistnok efter et finsk princip...

jeg kender et par eksempler på byggeri af denne type beliggende i horsens nord østlige del... I et større nybygger område. desvære husker jeg ikke helt hvad byggriet kaldes... men jeg mener at det er noget der er lavet i samarbejde med H+H så prøv evt at kontakte dem.

Mange opgaver til dig bag skrive bordet... og ikke meget konkredt råd...

Men planlægningen er guldværd for at nå sikkert i land med et byggeri.

Jeg har selv fået opført et hus for et par år siden... Byggede dog selv garagen, lavede haven og stod for indkøb af en masse af varene til byggeriet... Og overetagen er undervejs for eget arbejde...

Så jeg kender processen rimeligt..

MVH Njord
"Uden at kende din/jeres erfaringer med større LDS projekter har jeg en fornemmelse af at projektet ikke er gennemtænkt endnu... Hverken i udformning, materiale valg, eller arbejdsmængde.... "

Hej njord!

Til dels har du ret :oops: Vi ved godt, hvordan vores udbygning skal være. Vi mangler lige de helt nøjagtig mål, så er det på plads! Der ligger lidt timer ved skrivebordet ja.

Må lige tilstå jeg kom til at skrive forkert. Vores hus er i lecablokke ikke gasbeton, som jeg skrev. Opdagede det først efter, jeg havde fået postet det :oops: Beklager og undskylder meget :oops: Havde endda kigget det igennem :?

Vores plan er:

Vi vil have proff til at lave råhuset (Det jeg kaldte skelletet :oopssmile. Fordi dem vi kender, der kan hjælpe os med det, er blevet "for gamle" og kan derfor ikke holde til det. Vi kan ikke selv uden hjælp og synes derfor, at det er bedst vi får andre til at lave råhuset. Råhuset må gerne være beton eller selvfølgelig lecablokke.

Der er så to løsninger, som tiltaler os.

1: Der kommer et murfirma som laver råhuset i lecaklokke (vi laver evt selv spær og lægger tag, vi har proff vejledning/hjælp)

2: Elementbygning (har stadig ikke fundet et andet navn for det cry )
Det jeg snakker om er dette:

http://www.expan.dk/ (Der er faktisk en referense til eurodanhuse smile )

Hvor de så skal lave råhuset. (og igen vi laver evt selv spær og lægger tag)

Hvilket kan anbefales? Her tænker jeg på erfaringer og holdninger!


Når hele råhuset, står skal vi så lave resten selv.

Når tegningerne fremlægger, vil jeg gerne poste dem så i kan se dem, og dermed danne et bedre indtryk.

Jeg ved godt, jeg kommer galt afsted, fordi jeg ikke kender fagudtrykkene. Så gør det jo ikke bedre jeg også skriver forkert :shock:
Er ked af jeg på den måde kommer til at spilde tid for alle jer ldt-ere. Jeg skal nok bestræbe mig på, at spørge mere direkte en anden gang smile

Håber det er lykkes :oops:

På forhånd tak

MVH

Conny
Vær ikke ked !!!

Du skal nok komme efter fagudtrykkene også...

Men et første råd vil egentligt være at du flytter dine indlæg over i "Lav Hus" for her er der langt flere der kigger og svarer på et emne som dit.

Mit andet råd er at du dropper tanken om selv at lave spær... Det kan dårligt betale sig, træet koster næsten det samme som spærene.. så mangler du fortsat at købe en masse store sømbeslag og søm til sammenføjningen.. og spærfabrikerne står inde for at de kan holde så her er ikke noget at bekymre sig om..

Om du kan benytte et Expan ellement som yderklædnig i dit hus ved jeg ikke men det vil en telefon opringning kunne klarlægge... Men som indermur er der intet til hinder for at anvende produktet. Jeg vil tro det også er det deres referancer anvender produktet til. Men en ydermur at rigtige leca blokke er da også en mulighed at få en murer til at lave. Samt naturligvis pudsningen af facaden.

Ved at anvende element indermure får du fordelen af at komme hurtigt fra start. men bordet fanger også med hensyn til ledningsførelse osv... de er indstøbt i elementerne. Der er intet til hinder for at få lavet indermurene fx fra expan og så få en tømrer til at montere spær og evt lægge taget. Og måske endda sætte vinduerne i. Så vil du have et lukket råhus. Med eller uden isolering og ydermur... Og du kan selv komme igang med ALT det der er indenfor. Der er meget mere end man regner med.

OK meget afhængig af hvad man bygger... er det et pat værelser er det jo langt mindre en dhvis der er tale om et nyt køkken og bad...

Men medmindre du/i er ret garvede LDS'ere vil jeg personligt anbefale at få lavet et projekt hvor selve huset er lukket og det "kun" er det inderste du/i selv skal igang med.

Det vigtigste, ud over planlægning af store projekter er også at være realist, og få proffer og / eller maskiner på når det er fornuftigt.

Held med projektet... Fortæl gerne mere om hvad det er for rum og hvilken størrelse du vil have i din tilbygning.... Så er det oså lidt lettere at foholde sig til hvad der kommmer til at indgå i projektet. Der er meget stor forskel på 5 kvm og 120 kvm med bad, køkken og alt... :wink:

MVH Njord
Hmm troede det stod under lav-hus???? Jeg kunne godt nok ikke finde det der og fandt det så efter af have klikket på min profil.

Men men Njord, du har sådan set givet mig svar på det meste jeg søgt biggrin Tusind tak!

Det var faktisk også lidt på den måde, at vi ville gøre det som du beskriver. Dog kan vi selv sætte vinduer i :lol: , det har vi nemlig prøvet og jeg har en tømrer som svigerfar biggrin Han kan bare ikke holde til så meget pågrund af nedslidning cry Så derfor har vi også snakket meget om, at det ikke kan betale sig, han laver spær, de skal jo også op på toppen tongue

Vi regner med at skulle have en konsulent ud fra expan, det skulle jo give svar på mange af de sidste spørgsmål vi har smile Derudover snakke med nogle murer- og tømrefirmaer


Det bliver ca 40 kvm, fordelt på 2 værelser, mellemgang, soveværelse,
Derudover "baggang"/vaskerum.
Også garage-fyrrum og værksted "i et"

Jeg lover at smide en tegning, når den er god nok med mål også... Så må jeg lige finde udad, hvorfor dette ikke er endt i lav-hus ?? Der ender tegningerne biggrin

På forhånd tak

MVH

Conny
Hej igen ...

Overvej om der ikke skulle være mulighed for at etablere en hems på de to værelser... Det giver ekstra gulvplads...

Men lige en lille kommentar du kan bruge eller lade være...

De 40 kvm der skal blive to værelser og et soveværelse samt en mellemgang....

Jeg ville ikke selv lave værelser under 12 kvm netto og helst 15 kvm..
Soveværelse ligeså og så er der jo ikke noget til gangen....
Der går trods alt en del fra til yder og indermure....

MVH Njord
Annonce
Vi har snakket om en hems på værelserne. Men det er ikke helt muligt, det skal der i hvert fald fagfolk til at vurdere tongue Men men vi regner med, at der skal være indbygget loftseng, dvs en mellemting mellem hems og loftseng. Men det er stadig på vuderingsplanen med hems/loftsseng.

Værelserne vil blive ca 2.5*4m= ca 10 kvm hvilket for vores vedkommen lige går an. Vi har et værelse i forvejen som er i samme størrelse. Vores børn leger lige så meget i stuen og når de bliver ældre må de stadig være der. Skal de holde fest, må de gerne bruge enten stue eller køkken-alrum. Men helt klart, hems er overvejet og vi ved godt det kun "lige" går an smile

Men jeg smider snart nogle tegninger. Det bliver dog først i næste uge, for jeg skal arbejde eftermiddagstur i denne uge :wink:

På forhånd tak

MVH

Conny
Wooden framed element house producer in Estonia!!

The cost is small
Very fast building
Its helthy
Very good quality

WE have been succsesful in norveigin and swedish market!!
For more information you can visit www.matek.ee
www.nph.ee

or you can contact by e-mail: [email protected]
by phone:+372 51 87 611
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Citat fra Nordik Prefab. Houses

Wooden framed element house producer in Estonia!!

The cost is small
Very fast building
Its helthy
Very good quality

WE have been succsesful in norveigin and swedish market!!
For more information you can visit www.matek.ee
www.nph.ee

or you can contact by e-mail: [email protected]
by phone:+372 51 87 611


Tror da faen de er billige..de er ET ÅR for sent på den :roll:

Sniffer  
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis