2 uklare veje til fundament

vi sidder og undersøger mulighederne for et fundament til en bærende trækonstruktion med halm som vægisolering. det bliver selvbyg, selvom vi er nybegyndere indenfor byggeri.

vi har 2 muligheder vi overvejer:

1) hvad er den billigste måde at få et fundament og sokkel (50 cm bred) på, som man selv kan klare, så godt som? - fx har vi kigget lidt på thermisol G-bolig som nævnes her på "lav-det-selv", i det vi syntes godt om kapillar- og isoleringslag i et, samtidig som vi ikke skal grave så dybt til fundament.

2) den mest miljøvenlige måde. her påtænkes muslingeskaller som kapillarbrydende lag, men kan man erstatte flamingo med noget "naturligt"? ovenpå isoleringslaget overvejer vi et jordlag med lerpuds øverst.

egentlig er vi lidt splittede i valget. den "traditionelle" løsning lyder så let-forståelig og let at udføre. hvis den samtidig er billigere, så....

som punktfundament til rundtømmeret planlægger vi at støbe 0,8-0,9 meter cementrør.

soklen har vi egentlig ikke nogen videre gode ideer til.

sidst (puha, det bliver langt, det her) vil vi også gerne finde en løsning, således at fundamentet (i et område på ca 1 m2)kan klare en masseovn på ca. 3-4 tons.

al input vil blive modtaget med kyshånd...

frank

Hvis du ka\' -så gør det!
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I får ikke noget svar på hvad der er et godt og billigt fundament.. Men et byggeri som jeres ligner meget hvad flere har valg i DR friland projektet i Feldballe, Djursland. Jeg er derfor sikker på at i skal kigge på www.dr.dk/friland og jeg er også sikker på at i skal have gummistøvlerne og det uldne undertøj med på en weekendtur dertil. Snak med folkene om erfaringer og omkostninger. Der er ikke mange andre steder du kan finde tilsvarende byggerier og slet ikke så mange på at sted.

Slutteligt vil jeg sige at som uerfarne skal man fære forsigtig med forstore projekter. Brug fremmed arbejdskraft hvor det er nødvendigt eller hvis du er usikker på nogle ting. Lej maskine med eller uden fører til det grove. Ellers er der en stor fare for at i går sur i projektet inden det er fuldført

Held med drømmen Njord

MVH Njord
Hej igen

Her et link der måske kan bruges til jeres inspiration. Det er til et kursus hos friland. Det kan måske være med til at hjælpe jer videre i hvilke processer et halmhus byggeri er. Desuden er det et sted hvor man kan få syn for mange ting og spørge mere ind til benet hos folk der har været med fra starten. Desuden er der jo også de "RIGTIGE" beboere der også selv bygger deres huse. Disse folk vil givet viskunne komme med meget inspiration og fortælle lidt mere om hvor stor en opgave et husbyggeri er.
Her kommer linket : http://www.dr.dk/friland/undersider/kalender/annoncer/020923_kursus_efteraarsferie.htm

Venligst Njord smile

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis