cd'er til mp3?

Hvad kræves der for at kunne optage sine cd'er på sin computer og konverterer dem til mp3. Vil gerne lave en gammel computer om til "jukebox".
Hvad fylder en gennemsnits cd som mp3?
Mvh Jan
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Jan..

Det kræver faktisk ikke ret meget ud over et CD drev..
Man bruger et såkaldt "rip" program der tager sangene og laver dem om til mp3.
Søg fx efter "cd rip to mp3" på google.. Der findes en hel del programmer der alle virker rimeligt godt. Hvad der er bedst afhænger nok mest af personlige præferencer.. du kan evt prøve dig frem med de to-tre første links fra google-søgningen. De er alle freeware

Når du skal bruge en gammel computer til jukebox så hent WinAmp fra nettet.. Det er bedre/hurtigere end det indbyggede skrammel fra din windows..

Husk kun at tage kopier af dine egne skiver :wink: (bare for at slippe for diskussioner omkring ulovligheder og andet godt)

En typisk sang fylder 3-5 MB når den er konverteret til mp3. Så kan du selv gange op..

Mvh
/Niels
Jeg bruger programmet CDex http://cdexos.sourceforge.net/ - det er gratis, nemt at bruge og kan (udover at rippe musikken og gemme som mp3) hente information om numrene via CDDB og give filerne mp3-tags.

Hvis du med jukebox mener "rigtig" jukebox kan jeg anbefale "Dürkop" http://www.dsd-jukebox.de/ - den kan betjenes med 4 piletaster og "enter", når først den er sat op. Den er gratis, tysk, men kan installeres på engelsk.

Hvis du vil have et program til både at administrere dine filer og afspille dem, kan jeg anbefale MP3 manager http://www.volweb.cz/str/ . Den er ikke så "fancy" som mange andre jukeboxes, men den er efter min mening lettere og mere effektiv. Desværre koster de nyere versioner penge (shareware).

Hvis du komprimerer i "standardkvalitet" 128 kbps fylder 1 minut ca. 1 Mb, svarende til, at en gennemsnits-cd fylder ca. 50-70 Mb.

Mvh
Thomas

Hvis bare alt GDS var som LEGO...
"Komputer for alle" bladet svimer helt hen over Nero 6,? 5 ud af mulige 5 stjerner - det ultimative program, der både kan rippe, gemme, ændre til andre formater og ja næsten gøre alt. Prisen er dog kr. 598.

Da jeg prøvede Nero for nogle år siden var det besværligt, men ifølge dem er det uden sammenligning det bedste i dag, så prgrammet har forbedret sig, så jeg måske vover pelsen - bare til orientering

Mvh. JørgenE
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis