Indvendige tagrender i udestue !

Hej alle dygtige "gør det selv" mennesker :wink:

Vi har en havestue, hvor der er indvendige tagrender, da havestuen er bygget "udenpå" huset.

Dette gør, at der render vand ned i havestuen når tagrenden løber over. Vi prøver at rense den tit for at undgå dette, men det er meget besværligt at komme til helt inde i hjørnet.

Er der nogen der har en god ide til hvad vi kan gøre - evt. så vi kan komme til tagrenden inde fra udestuen i stedet for ovenpå taget ?

Jeg smider lige et par billeder med ind, så i kan se hvad jeg snakker om - tagrenderne sidder PÅ huset, og der er ingen tagrende pt. på havestuen.

Udestue.jpg

Og et billede til, så i kan se hvor havestuen er i forhold til resten af huset.

Udestuen%20-%201.jpg

Alle gode ideer er velkomne :?

[URL="http://www.babytid.dk/Forum/index.php?act=idx"][/URL]
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har i prøvet at rense tagrenden totalt, altså oppe fra taget. Herfter kan i montere et net, fes i ethvert byggemarked, de skulle gerne kunne holde tagrenden renere for blade etc. Men i må nok påregne at skulle op på taget for at rense renden hvert efter år...

Men en løsning med at sænke tegrenden så den kan nåes indefra vil give andre problemer !! Så som fx højden unde tagrende afløbs placering osv...

Den mest radikale, næst efter at fjerne udestuen, er jo at lave en ny tagfod på selve huset så der ikke ledes vand ned i tagrenden men direkte ud på udestuens tag. Det kan nok gøres med en afmontering af den nederste tagplade og så en skrå tagkrydsfinersplade med tagpap ovenpå. den skal montere med et stykke ind under de næste tagplader og den anden ende ude på udestuetaget. Tagrenden skal så forsynes med en ny endebund og dit problem skulle være løst, faktisk ser det ud som om du ikke vl få brug for din gamle tagrende mere... Altså medmindre der er fald fra udestue taget og ind i den eksisterende tagrende.... Krydsfinerpladen skal understøttes fx af en regler der er savet i det rette smig og skruet oven på spærene.

MVH Njord
Tusind tak for dine gode råd Njord - jeg tror vi i første omgang prøver at lægge net på tagrenderne - det er det nemmeste tongue

Jeg håber det kan klare problemet, da den anden løsning er mere besværlig, men nok også bedre i det lange løb :oops:

ØV hvor er det irriterende at købe hus i tørvejr sad

[URL="http://www.babytid.dk/Forum/index.php?act=idx"][/URL]
Hej sommer

Bortset fra den meget uhensigtsmæssige konstruktion ved tagrenden ser det da ud til at være et dejligt hus I har købt. smile
Hvis I gerne vil være fri for at kravle for meget rundt på taget, findes der forskellige anordninger (kan også laves selv) på et langt skaft som kan hjælpe jer med at rense tagrenden. De består at en plade med samme profil som tagrenden monteret vinkelret på et skaft. Så kan man stå på en stige og "trække" skidtet henmod sig selv.
Har I iøvrigt kigget grundigt på tagrenden? Har den den rigtige hældning, er der småhuller i den? Altsammen kan det være medvirkende til at den hurtigere løber over.

mvh Anders
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis