Inddragelse af Tørreloft til Beboelse på Frederiksberg: Brug for Råd og Erfaringer

Hej alle sammen,  

Vi står overfor et spændende gør-det-selv projekt og håber, at nogen herinde kan give os lidt vejledning. Vi bor på Frederiksberg og overvejer at inddrage vores tørreloft til beboelse. 

Vi har fundet ud af, at der er et krav om en minimum loftshøjde på 230 cm, hvilket vi desværre ikke tror, vi kan opnå med vores nuværende lofthøjde. Men inden vi opgiver drømmen helt, har vi nogle spørgsmål, vi håber, nogen af jer kan hjælpe med:
  1. Byggetilladelse: Er det nødvendigt at søge om byggetilladelse, hvis man ønsker at inddrage et loft, der ikke er tiltænkt beboelse i øjeblikket?
  2. Brandrådgiver og statiker: Skal man altid have en brandrådgiver og statiker involveret i projektet som en del af byggetilladelsen, selvom loftet ikke bliver til beboelse?
Vi vil gerne gøre tingene på den rigtige måde og overholde alle regler og krav. Enhver form for vejledning eller erfaringer fra lignende projekter ville være utroligt værdsat :) 

På forhånd tak for jeres hjælp!

Med venlig hilsen, 
En gør-det-selv entusiast på Frederiksberg
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er det i en lejlighedskompleks eller en villa?

Hvis det er en 1 families villa er der hverken behov for brandrådgiver eller statiker. Statikeren kan dog komme i spil hvis du begynder at lave om på spærene.

Selvbygger med stort S. 
Tak for det hurtige svar, @SuperDIY!

Info:
Vi bor pt. i en villalejlighed på 2. sal - mener, at det er en 'sammenbyggede familiesvilla'. 
Forventer, at vi skal ikke lave om på spærene (hanebånd), hvor der pt. er et solidt gulv ovenpå. 

Konklusion:
Så vi kan 'bare' søge om byggetilladelse (uden brandrådgiver og statiker input), på trods af at åbne op til loftet med en trappe? :) 
Nu er det ikke længere "bare" at søge om byggetilladelse. Det har Djøff'erne i det offentlige og folketinget for længst forpurret. Der skal udfyldes et digert værk på bygogmiljoe.dk incl. brandklasser, lysindfald, affaldshåndtering osv.

Jeg kender desværre ikke reglerne for en lejlighed

Selvbygger med stort S. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis