Nagelfast løsøre - Markise

Hej.
Vi er i gang med at købe en Andelsbolig (rækkehus). Ved gennemgang af huset kan vi konstatere at der er blevet fjernet en markise over den udvendige terrasse.
Der er efterladte spor. Herunder er store borehuller og stål ekspansionsbolte isat i væggen, som ikke umiddelbart kan fjernes uden at mursten tager skade. Vi har haft en murer til at give et tilbud. Fire mursten skal skiftes da de har taget skade (krater i stene).

Loven siger at man ikke må medtage nagelfast løsøre ved salg og fraflytning. Hvilket er sket her.

Andelsboligforeningen siger at sælger ikke havde fået tilladelse til at opsætte markisen, som nu er fjernet. Andelsboligforeningen var ligeledes ikke bekendt med at sælger havde haft monteret en markise.

Så hvad nu? Skal vi forlange nedslag i prisen - eller at sælger monterer en ny markise. Vi er i princippet ligeglad med ny markise, men vi vil ikke overtage de "skader" i murværket:

Vh. Morten
   
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvorfor skulle sælger montere en ny markise når i nu IKKE må have den for jeres boligforening  ??? Men skader på murværk kan I da godt sende regningen videre på..  
Hvis den er fjernet inden du købte huset, er der ikke noget at komme efter.
Men måske andelsboligforeningen, kan kræve erstatning af sælger for den ​skade der er på murværket?

Vi prøver igen, i morgen --
Hvad stod der i salgsopstillingen? Hvis den var monteret ved tilsyn og køb, må det være en simpel sag at få udbedret / erstattet.

Men idet skaden er udvendig, må det vel være foreningens ansvar at udbedre fejlen og indeholde udgiften i det tilbageholdte beløb. 
Hvis den havde været lovlig skulle den have været være nævnt i vurderingsrapporten og dermed øge værdien under forbedringer. Da den ikke er lovlig må det være den tidligere beboer der har lavet skader på murværket, og det er derfor en sag mellem dem og bestyrelsen. 
Annonce
Hvis bestyrelsen vælger en løsning der ikke helt fjerner skaderne, så sørg for at få et notat om det så i ikke senere ved fraflytning får problemet med sagen.
Tak for svar alle. Foreningen udbedre murværket og sælger betaler regningen. Det er tale og naglefast løsøre.

I Danmark er der kutyme for, at ejendommens hårde hvidevarer medfølger i handlen, hvilket således er i tråd med Tinglysningslovens § 38. I forlængelse af Tinglysningslovens § 38 fremgår det af købsaftalens standardvilkår, at ejendommens hårde hvidevarer og medfølgende løsøre skal afleveres i gældfri og brugbar stand.

Jf. købsaftalens standardvilkår fremgå det endvidere, at ledninger, varmeanlæg, installationer, hegn, træer, beplantninger og lignende elementer medfølger i handlen. Det samme gør sig gældende for eksempelvis markiser, flagstang, legehus, drivhus, badeværelsesudstyr, spots, brændeovne, postkasse og paraboler.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis