termostatventiler på fjernvarme

Vort hus er fra 1965 og var fra nyt udstyret med fjernvarme og returventiler på alle radiatorer.  Disse ventiler lukkede ikke for varmen når rumtemperaturen var passende, men lukkede først når udløbsvandet var blevet varmt.  Ikke praktisk, idet der kunne være varme i radiatorerne selvom rummet var meget varmt. Den oprindelige varmemåler, som kun registrerede forbruget af kubikmeter, blev senere udskiftet til en ny måler, som tæller varmeforbruget i kw.
Vi fik så monteret termostatventiler i indløbet, og det har fungeret fint med de 2 ventiler på alle radiatorer. Vi vil gerne begrænse forbruget af hensyn til vor økonomi og miljøet.
Der er varmeveksler til forbrugsvandet, men ikke til radiatorerne - fjernvarmen løber direkte ind i radiatorerne.

Mit spørgsmål er nu: er returventilerne ( som lukker,  når returvandet bliver varmt ) overflødige i forhold til forbruget ?     Vi kunne få en hurtigere opvarmning uden returventilerne, men så ville returvandet jo blive varmt og dermed måske øge varmeregningen.... ?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Returventilerne kan sikre at der er nok afkøling, så man ikke får ekstraudgifter af den årsag. Hvis I skruer helt op for returventilerne eller fjerner dem (reelt det samme), vil I kunne får hurtigere opvarmning, men det vil kunne øge jeres energi regning. Med fjernvarme skal man undgå hurtig opvarmning. Hvis det er traditionelle returventiler, ville jeg stille dem på 2,5 og ellers aldrig røre ved dem. I kan intet spare ved at fjerne dem, men der er risiko for ekstra udgift.

Hvis I har fundet den rigtige indstilling for fremløbstermostaterne og kun sjældent skruer på dem, kan I ikke gøre mere for at spare på varmen ved justering, end at sænke temperaturen i rummene.




tak for et informativt svar....
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis