Radiatorventiler

Hej! Vi vil gerne skifte vores termostater til Danfoss ally - jeg kan dog ikke rigtig gennemskue, om de kan sættes direkte på vores radiatorer, eller om der skal skiftes ventiler forud for.

Termostaterne sidder for neden og røret under det er varmt, hvor det er koldt i den anden side. Termostaterne er fra Danfoss fra mellem 1970 og frem til 2005. Kan man selv tjekke om det er returløbsventiler og om det i såfald er FJVR?

På forhånd tak!

Mvh. Katrine
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er en returtermostat.

Hvis den sidder nederst, er det normalt en returtermostat. Fremløbet sidder nok øverst i modsatte side.

Der findes radiatorer hvor  fremløbet sidder i bunden, men så vil returen også sidde i bunden på modsatte side.
Dette er ikke en af den type radiator, så vidt jeg kan se.

Det ligner en termostat med en fjernføler, så du har mulighed for langt bedre temperaturstyring end på traditionelle returtermostater (det er vigtigt at føleren sidder et stykke fra radiatoren). Hvis du vil have Elly, skal du have monteret ventil ved fremløb. Du vil næppe spare omkostninger ind igen i termostaternes levetid.
@Gode Ven
Trådstarter skriver at der er varmt på røret under termostaten, og koldt på røret i den anden side. Det vil sige at det er en helt almindelig termostatventil, der dog er forsynet med en fjernføler. Det giver ikke mening med fjernføler til returtermostat. Det er ikke en returtermostat trådstarter viser.

Prøv at afmontere termostaten og tage mål af selve ventilen. Danfoss har skitser med mål på de forskellige radiatorventiler.

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis