Hjælp til tolkning af tilstandsrapport

Vi står og skal købe vores første ejerbolig, og har lige fået tilstandsrapporten. Vi har nok brug for lidt hjælp til at finde ud af hvordan vi skal forholde os til de forskellige bemærkninger i tilstandsrapporten og hvor alvorlige de hver især er.

Der er 8 bemærkninger markeret som 'rødt hus' (tidl. K3'er). Jeg har oplistet dem nedenfor og skrevet hvad jeg umiddelbart selv tænker om hvert enkelt punkt:


FUNDAMENT/SOKKEL
1. Ventilationsriste til krybekælder/ventileret hulrum sidder for tæt på terræn, f.eks. mod syd og vest. Forholdet kan medføre vandindtrængen i krybekælder og give anledning til skader på konstruktionerne her.

Jeg har læst at løsningen kan være at grave en rende rundt om huset og fylde sten i, så regnvandet kan løbe væk og ikke ned i krybekælderen. Det lyder ikke umiddelbart voldsomt dyrt, eller hvad?

BRYGGERS
2. Loftbeklædning er udført i polystyrenplader over el-tavle. Pladerne er brandfarlige. Der er risiko for personskade ved brand.

Hvad gør man ved det? Kan man bare pille pladerne ned?

BADEVÆRELSE
3. Der er gulvklinker med mangelfuld vedhæftning til underlaget i bruseniche. Der er tale om gulv med direkte vandbelastning, hvorfor der er risiko for skader på de omkringliggende konstruktioner og installationer.

Det lyder ikke voldsomt svært at fikse. I værste fald skal der lægges nye klinker, men mindre kan måske gøre det.

TAGRUM
4. Gratrulle /ventileret rygningsbånd ikke tæt i et enkelt sted midt i tagrummet. Det giver risiko for vandindtrængen ved blæst og nedbør.

Kan man selv reparere det, og hvordan? Det lyder umiddelbart ikke sådan helt vildt kritisk, men jeg aner ikke om det er dyrt at få ordnet.

5. Aftrækskanaler er ikke samlet tæt ved taghætter i tagrum, samt kanalerne er ikke isoleret. Forholdet kan medføre fugtskader i tagrum på grund af kondensdannelse.

Skal der bare tapes noget isolering fast rundt om rørene, eller hvordan?

GARAGE
6. Udvendigt træværk ved og omkring tag har påbegyndende nedbrudt træ. Forholdet er konstateret i vindskeder/dækbrædder mod mod syd. Udviklingen skønnes at fortsætte, og det kan medføre svigt på kort sigt.

Der skal skiftes nogle brædder i trækonstruktionen på sigt?

7. Taghældningen er mindre end foreskrevet af tagproducenten. Den kan derfor ikke forventes at være tæt.

Skal garagen have nyt tag? Eller skal man bare være opmærksom på at feje taget fri for mos og skidt en gang imellem?

8. Der kan konstateres opfugtninger i loftet flere steder f.eks. omkring rørgennemføring til regnvandsnedløb mod skel i garage samt ved loft i skur. Der er risiko for nedbrydningsskader på kortere sigt.

Hvad kan/skal man gøre ved det?


Tilstandsrapporten er lavet en dag hvor der var faldet sne, så den byggesagkyndige har ikke kunnet bese taget pga. snedække. Skal han så komme igen en anden dag og kigge på taget, eller hvad betyder det?

Der står også om garagen at 'Facade/gavl på bygningen er ikke besigtiget pga. placering i skel' – har den byggesagkyndige ikke kunnet få adgang til nabogrunden for at kunne tage et kig på facaden, eller er han bare hoppet let over her?
Der står også: Krybekælderen (reelt et ventileret hulrum under gulv) er ikke besigtiget på grund af manglende adgangsveje – er det fint nok, eller hvad?


Håber I kan gøre os lidt klogere, da vi ingen erfaring har med den slags.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Halløj REddajoppe.

He rlidt info:

  1. Se https://www.bolius.dk/hold-huset-toert-med-et-omfangsdraen-18880
  2. Umiddelbart ja. Vælg derefter loftbeklædning der er lovlig. Alternativt loftsbeklædninng/INDDÆKNING uden på PSen da jeg forestiller mig PSen er for isolering?. Brændbar isolering skal ndækkes med noget der ikke er brandbart
  3. Man kan få nogle produkter hvor men igennem fugen "sprøjter" noget ind der stabiliserer fliserne. Men det optimale ville være at lægge nye fliser. Vær opmærksom på stor sandsynlighed for asbest i eksempelvis fliseklæb og fugemasse hvis badeværelset er bygget eller renoveret mellem 1930 og 1988. Få taget prøve af fliseklæbet og fugen og send til analyse. Ved fund af asbest er det lovpligtig med asbestuddannelse opg sanering. Udgiften er underlagt tilskud eller fradrag
  4. Kan man godt selv. Er ikke autorisationskrævende. Men er taget af asbestholdigt eternit er der krav om asbestuddannelse mm hvis arbejdet udføres indenfor (se nr.3)
  5. Samlingerne kan du sagtens tætne selv. Og aftrækskanalerne kan du også selv isolere med egnet materiale i eksempelvis rockwool. Gå efter tykkeste isolering hvis der er plads. Merprisen er minimal. Se også forhol i nr3 og nr 4
  6. Ja udskift/udlus træet
  7. Umiddelbart ja. Memindre man ved understygning kan tætne forsvarligt - hvis taget er designet til udnerstryning. Men lyder ikke til taget er designet og produceret til at blive lagt som det er lagt. Vær obs på samme forhold som i nr. 4. Man må ikke skære/modificere i asbestholdige eternitplade (ulovligt)
  8. Få en sagkyndig til at uneersøge for opfugtningen kommer fra. Manglende tætning, kuldebroer mm kan være årsagen. men kan også være skuljte samlinger fra vandrør og meget andet.

Hvornår er huset bygget?


Love er minimumsiveauet
Der er svaret korrekt på stort set det hele. 
Men det er ellers en meget almindelig tilstands rapport, med alle de fejl som næsten er standard på den slags huse.
De fliser der ikke har vedhæftning kan sikkert holde mange år endnu.
Byggesagkyndig kommer ikke igen, selv om der er steder der ikke kunne inspiceres. De har det med at springe let og elegant over alle små forhindringer.
Tag en tømrer eller anden bekendt med som har forstand på bygninger så kan i bedre få svar på de specifikke spørgsmål.  

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for svar. Jeg tror vi vil finde en byggesagkyndig til at kigge på huset sammen med os. Det er der flere der har rådet os til.
Ja måske en lokal tømrer mester. De timeløn er godt givet ud. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis