Skifte stikkontakter

Hej
Jeg er i gang med at skifte vores forskellige stikkontakter til LK Fuga med baseline 63 ramme, men nu er jeg støt på disse dåser (se billede) - Hvordan griber jeg det an?
På forhånd tak
Helle
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er gamle LK NES forfra dåser. Dem bliver du nødt til at skifte ud med en nyere udgave for at få tingene til at passe sammen.

fase
Det anede mig, så vidt jeg kan se, har jeg valget mellem en almindelig forfradåse af den gamle type eller en LK Fuga slim - men det eksisterende hul passer ikke til disse dåser - Hvordan løser jeg det problem, når jeg ikke har mulighed for at styre kopboret med centerboret?
Ja du skal jo allerførst have dåser pilet ud, og ledninger stoppet væk i væggen. Er det gipsvægge er det nok nemmest at bruge en kniv og så skære det til. 
Ellers borer du først med kopbor igennem et stykke tyndt krydsfiner. Denne kan du så stifte på væggen, eller få en til at hjælpe med at holde den fast. Så kan du bore med igennem denne som skabelon. Bor forsigtig i starten for ellers risikere du at din hulsav skubber voldsomt til din skabelon. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg vil anbefale du får fat i en autoriseret el-installatør. Da det er autorisationskrævende arbejde og ulovligt at gøre selv.

Love er minimumsiveauet
Må jeg ikke godt selv sætte dåsen op, hvis bare han/hun samler ledningerne?
Annonce
ho skrev den 11-11-2023 14:52:28

Må jeg ikke godt selv sætte dåsen op, hvis bare han/hun samler ledningerne?

Nej. Alt installationsmateriellet, indmuringsdåser, kabelrør, kabler osv må kun installeres af et autoriseret el-installatør firma. den med at sætte noget af det op også blot få en elektriker til at "tilslutte ledninger og måle" er ulovligt. El-installatører kan og må ikke godkende noget andre har lavet.

Når det er gjort må du gerne selv skifte stikkontaken til en identisk en. eksempelvis fra en hvid til en sort, eller hvis den er gået i stykker.

Du kan se på SIkkerhedsstyrelsen hjemmeside hvad der er lovligt selv kan udskifte.Love er minimumsiveauet
Du kan købe en Adapter til kopbor så du kan montere to kopbor, ét der har den nuværende diamater og ét der har den nye diameter, så er det meget nemt at bore det gamle hul op. Men husk at få stoppet ledningerne godt ind inden du borer så du ikke beskadiger dem.
Problemet er vel afstanden mellem de to sæt huller. Jeg tror ikke den passer til en fælles ramme.

Fuga med Baseline 50 passer i de viste forfradåser, passer uden ændringer.

Fuga baseline 63 rammer er meget dyre i forhold til det nye system med teknikkerramme. Så man bør kigge på det, inden man skifter. Det nye system er også en fordel, når væggene skal males.

Følgende forfradåse har indbygget teknikkerramme.
https://www.harald-nyborg.dk/forfradaase-vindtaet-2-modul-med-monteringsramme-1 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også