Fjerne gullig belægning på badeværelse

Hej,

jeg er ved at gøre et badeværelse rent. Jeg kender ikke de tidligere beboere eller hvordan badeværelset er blevet brugt og rengjort. Min udfordring er at brusekabine såvel som alle vægge har en gullig belægning. Den minder om den farve, som vægge får, hvis der er blevet røget meget, men i dette tilfælde lugter der ikke af røg, så det må være noget andet. Belægningen er som skrevet i hele badeværelset og ikke kun i brusekabinen. Jeg har forsøgt med nogle forskellige ting såsom eddike, citronsyre, sæbe og almindelig knofedt, men det har ikke en synderlig effekt. Knofedt lader til at virke bedst, men virkningen er stadig utilfredsstillende. Jeg tror at den oprindelige farve var helt hvid, da det kan ses de steder, hvor at væggene har været dækket af for eksempel hylder.
Jeg er usikker på hvad belæningen er lavet af, men det virker som vinyl eller linolium. Jeg vil spørge om der er nogen der ved hvad den gullige misfarvning skyldes og hvordan den kan fjernes?


4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis det er belægning fra røg (hvilket det godt kan være, selvom det ikke lugter sådan), så kan du prøve med noget husholdningssprit/isopropylalkohol på et stykke køkkenrulle i et hjørne. Det opløser nikotin og tjære som intet andet, men det kan også beskadige materialet på væggen, så vær forsigtigt og gør det et "usynligt" sted til at starte med.

Hvis overfladen er vinyl/kunststof, så kan misfarvningen (hvis ikke fra røg) skyldes ælde - mange hvide ting af kunststof vil over tid få et gulligt skær pga. kemisk forfald i materialet, og det kan du ikke vaske væk.


Hellere leje end at bo på gaden.
Jeg vil tro at det er vinyl som er falmet.
Det kan males ret let, med almindelig maling.

Elektronikteknikeren
Hvis du går i gang med at male, så vil jeg anbefale dig at bruge en ordentlig spærregrunder først, ellers risikerer du at den gule misfarvning trækker ud gennem malingen, som i øvrigt skal være vådrumsmaling.

Hellere leje end at bo på gaden.
Tak for svarene. Jeg vil prøve med sprit og se om det hjælper. Derudover installerer jeg en fugtstyret ventilator, så det fremadrettet ikke er fugt, der forårsager problemet. Og så vender jeg nok med at skulle male, som også er forslået her i tråden.
Tak for hjælpen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også