Overfladebehandling af lakeret bord

Hej,

Vi har for nyligt arvet et ældre (20 - 30 år) lakeret hvidt spisebord. Det er hvidt men var lidt gulig i nuancen p.g.a. alderen, så min kæreste gav det en ordentlig omgang med en grydesvamp og noget grundrens (det man bruger til at vaske vægge ned med inden man maler).
Bordet er nu blevet nogenlunde hvidt igen, men er blevet meget mat i overfladen og er blevet meget følsomt overfor mærker, render og des lige. Det virker som om hun har fået slebet det øverste beskyttende lag af bordet.
Hvad kan vi behandle bordet med nu, så det igen får en nogenlunde holdbar overflade?
Skal vi bruge lak, eller kan man få noget andet og efterbehandle med...
Vi har også overvejet helt at slibe bordet ned, det ligner noget bøgetræ eller lign., og derefter beholde det i råt træ behandlet med noget olie eller lud, men det virker umiddelbart som et stort stykke arbejde, at slibe det ned.

Håber der er nogen der har lignende erfaringer.

Mvh - Martin
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
/ Hvis ikke du har lyst til at slibe det ned og starte forfra, så prøv med almindelig autovoks.. det lukker "hullerne" i lakken og giver en glat overflade, hvis ikke det er alt for dybe ridser der er i lakken

Mvh

Peter Madsen

<p>Peter Madsen</p>
I har næsten med sikkerhed fjernet det meste af lakken (eller det, der var tilbage). Ellers kan det ikke være lysnet (det er træet, der langsomt er gulnet).
Mit råd vil være - slib det ned. Brug evt. en ziehklinge til at trække lakken af med, slib derefter på langs med årerne med en rystepudser. I kan både oliere, sæbebehandle eller lakere - der er forskellige fordele og ulemper. Generelt holder de alle godt, men både olie og sæbebehandlet kræver lidt mere omtanke/rengøring i det daglige - til gengæld er det nemmere at rette skader, hvor lakken er ret besværlig.
Tal evt. med en farvehandler om de konkrete fordele/ulemper.

Mvh.

Jan R.
I skal begge have tak for jeres hurtige svar.

Det kan være vi prøver det med voksen først, ellers er der nok ikke nogen vej uden om slibearbejdet.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også