Filt på loft

Mine lofter i min lejlighed trænger til at blive lavet, de er fra omkring år 1900. Jeg vil gerne lægge filt på loftet, for at dække revner etc. Jeg har nogle spørgsmål i denne forbindelse, de er:

Skal man gøre noget specielt der hvor loftet er revnet?

Skal man skrabe gammel plasticmaling, kalk etc. ned og i så fald, vil dette ikke gøre at puds etc. falder ned også? Og hvordan gør man det nemmest?

Er der nogle faldgruber, ting eller triks jeg bør vide?

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville heller ikke skrabe loftet - men vil tro, at en tynd limblanding der smøres på, kan binde det der er af kalk og løst puds, når det er filt du vil sætte op.

Hvis du sætter filten op med kontaktlim, skal du nok regne med, at fortryder du en dag, vil du garanteret hive puds mv. ned, når du fjerner filten.

Mvh. Jørgen

Med venlig hilsen

Jørgen
Hej.

Når du arbejder med glasvæv/filt, så skal du være opmærksom på at der grunden skal være HELT PLAN. Alt kan ses igennem vævet.
Og så skal du huske at smøre et godt tykt lag glasvævklæber på...ellers går der 8 timer, så hænger det.

Med venlig hilsen
ThomasB
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Det er meget vigtigt at du renser loftet for alt!!!!Jeg ved det lyder som en umulig opgave, men tro mig, jeg har selv været nødt til det. Ved en lejlighed fra omkring år 1900 er der højst sandsynligt anvendt kalk på loftet. I tidens løb er maling af lofter blevet in, men med den følge at folk ikke har fjernet kalken inden maling er blevet påført. Dette har den konsekvens af malingen i løbet af flere år begynder at løsne sig med den følge at loftet skaller. Når loftet er "pillet" ren, skal du i gang med slipearbejdet. Slip ned så godt du kan, spatel ud med husfix og slip derefter rigtig grundigt ned, når fixen er tør. Husk: alt kan ses igennem filten. Du kan nu gå igang med at lægge filt på loftet. Husk: lad banerne løbe væk fra vinduet, for at undgå eventuelle skygger.
God arbejdslyst, MVH Christina
Jeg er helt enig med chrisb. Det er vigtigt at du renser ALT ned, og pudser evt. revner op og sliber grundigt ned før du sætter filt op. Specielt lofter er slemme når det drejer sig om ujævnheder, i det lyset som kommer ind fra vinduerne gør at man meget nemmere kan se evt. ujævnheder, da de laver nogle grimmer skygger på loftet.
Jeg har selv sat filt op på mine lofter i mig gamle hus, og ligeså pænt det er er når underlaget er jævn, lige så ufærdigt ser det altså ud, hvis det ikke er.

Så der er ingen vej udenom - der skal pudses og slibes!

/Henrik
Hej

Jeg kan ikke lade være med at tænke på at det nok var nemmere at skrue nogle gibsplader op først, så spartle, pudse, spartle osv. Herefter mikrodispersgrunder lim og filt. Det andet kan godt blive noget træls noget.
Loftet er garanteret originalt pudset loft på peddirør, og der sidder forskallingen så tæt at du bare kan skrue et enkelt lag gibs op i det med 3,8x55 mm gibsskruer til træ.
Det ville jeg nok overveje at gøre hvis det var mig

Hilsen kewin

 

Assumptions is the mother of all major fuck-ups !!!

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Annonce
Ja jeg kan ikke lade være med at tænke på om han mon ikke allerede har ordnet sit loft.
Indlægget er fra år 2000. Men Henke7000 svarede så lige i år 2006 smile
Den har jeg sku også været ved at lave, den med at svare på gamle indlæg.. Men hva faén, så bliver vi andre jo bare klogere.. så forsæt....

Mine sider: Tømrer Fredericia & Festsange
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også