Er det ulovligt eller?

Kære alle

Min kæreste og jeg købte en andelslejlighed tilbage i februar 2023. I den forbindelse begyndte vi et større renoveringsprojekt, hvor vi ønskede at flytte køkkenet. I arbejdet med dette blev en lille del af gulvet på badeværelset hugget op for at etablere nyt afløb til det nye køkken (Badeværelset er fra 2017 og er en forbedring som tidligere ejer har udført). 

Et par ting gik galt med vores VVS'er i dette arbejde, da der opstår en vandskade. Heraf blev andelsforeningens forsikringen involveret med besøg af taksator. Ved gennemgang af taksator blev det påpeget, at gulvet på badeværelset er konstrueret forkert. Det skyldes, at bæreevnen overstiger de maksimale 5% som er tilladt. Taksator anbefalede at vi får en ingeniør til at foretage en beregning af gulvets vægt mv.

Vi hyrer en ingeniør til at tage et kig på gulvet og han kommer frem til den konklusion at gulvets bæreevne overstiger med mere end 168% og med et fyldt badekar 479%. De mener derfor, at konstruktionen er ulovlig, og det eksisterende badeværelse skal fjernes og at der skal etableres et nyt. 

Gulvet er opbygget på følgende måde (Se vedhæftet billede):
  • Etagebjælker med indskudsler 
  • Gulvbrædder 
  • Plastfolie 
  • 100mm ekspanderet polystyren (flamingo) 
  • 100mm armeret beton 
  • Fliser 
  • Omkring afløb er hulrummet fyldt med sand/grus. 
Nu til spørgsmålene: 
  • Er konstruktionen ulovlig? (Der er her tale om en andelslejlighed på 5. sal og gulvet er udført i 2017) 
  • Hvordan er vi stillet i denne sag?

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Om konstruktionen er ulovlig eller ej, må ingeniøren afgøre. Hvad siger vedtægterne for boligforeningen til ombygninger. Skal boligforeningen givetilladelse til ombygningen, eller må andelshaveren bygge om uden tilladelse og godkendelse fra bestyrelsen? Hvis der skal søges om tilladelse hos bestyrelsen, må bestyrelsen påpege at ombygningen opfylder gældende krav. Såfremt der ikke er givet tilladelse, selvom en sådan er krævet, har tidligere andelshaver måske et problem med hensyn til at rette en evt. fejl. Overdragelsessummen er jo normalt frigivet ved overtagelse af lejligheden, og det er svært at rive håret af en skaldet. Eller sagt på en anden måde, det kan blive svært at få tidligere ejer til at betale for en udbedring af skaden.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis