Gammelt superellipsebord

Har stort problem med gammelt, men værdsat superellipsebord: efter at have rejst det på højkant ( lodret ellipse) var det ene bordben brækket løs fra pladen, som var revnet. - Kender nogen en løsning eller et reparationssted, der kan udskifte/ reparere den ødelagte bordhalvdel?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på siden  

Jeg ville lime det med epoxy, fra West System, så kan det blive lige  så stærk som inden bruddet.
En af fordelene ved at lime med Epoxy, er at emnerne ikke behøves at sidde i spænd, bare der er fyldt ud med epoxy.
Du starter med at vende bordet rundt, så benene peger opad, så skruer du det løse ben af, og får løsnet de stykker af pladen, der er brækket, fjerner alt løst småt.

Så laver du en blanding af epoxy, og pensler alle delene i brudfladen, til de ikke kan suge mere, brug det sæt her LINK, (eller det her sæt det er lidt mindre LINK )Samt et par blandebægere LINK

Så blander du en ny portion Epoxy, og tilføre fortykningsmiddel, til det får konsistent som jordnøddesmør, det smøre du på alle brudflader, i et godt lag, så læg et stykke plast over (epoxy'en klæber ikke fast i plasten), med noget tungt ovenpå, så delene bliver holdt på plads, du skal bruge det her fortykningsmiddel, selv om der kun er 60 gram, fylder det 1 liter.LINK
Du skal bruge engangshandsker, da det ikke er sundt at få på huden, sker det alligevel så vask straks med vand og sæbe. Åndedrætsværn er ikke påkrævet.

Hvor i landet måske en venlig sjæl i nærheden kan hjælpe..

Der findes sikkert andre metoder til en reparation, men jeg er overbevist om epoxy er den bedste, så er den fortyknede Epoxy også skruefast, så ingen problemer med at få skruet benet på igen..

Vi prøver igen, i morgen --
ev elmand
ev elmand
25292 7480
Jeg ville nok bruge almindelig trælim, og så spænde det sammen. Der er meget stor overflade så er helt sikkert at det holder. 
Skrue benet af, tag de 2 stykker af, støvsuge alle løse stumper væk, Smør begge dele ind i lim med pensel og spænd det sammen med 3-4 skruetvinger. Husk beskyttelses plade både øverst og nederst så skruetvinger ikke efterlader mærker. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Problemet er bare med spånplade der er flået fra hinanden, at der mangler en del materiale, når alt det løse er væk, her fylder den fortyknede epoxy ud, og er samtidig skruefast, hvilket hvid trælim ikke er.


Vi prøver igen, i morgen --
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også