Finansiering af mindre projekter

Mikks
Mikks
3 5000
Hej alle sammen,

Vi (min kone og jeg) har diverse projekter, som banken ikke vil låne os penge til, da de ikke mener, at det hæver vores boligs værdi nævneværdigt. Det er bla. slibning af gulve (110 m2), maling + filt på vægge (ca. 100 m2) og nye døre invendigt (6 stk.).

Vi er derfor gået med den billige løsning at lave det hele selv, da jeg kan se, at det ikke er helt umuligt - og så får vi lidt hjælp fra bekendte, som har lidt erfaring med det, hvis det går galt.

Mit spørgsmål går på, hvor I vil finde finansieringen, hvis ikke banken vil hjælpe. Vi har selv overvejet den her hjemmeside ([Fjernet af admin]). Vi kommer nok samlet set op på 20.000-30.000 kr., og det ligner, at der er nogle banker dér, som jeg i hvertfald har en forventning om er lidt mere villige til at låne ud end Danske Bank (vores pirmære bank).

Har I andre steder I vil foreslå? Det er jo lidt indenfor blandede specialer, som vi har tænkt os at udføre selv, så regner ikke med at vi kan gå til en tømrer og finde finansiering den vej.

På forhånd tak. 

KH Mikkel
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
AllanE
AllanE
2387 2650
Velkommen til LDS

for at undgå mistanke om spam, har jeg fjernet linket, da det ikke har nogen betydning for indholdet.

Mvh. AllanE
Søren O
Søren O
6187 7000
Pas nu på med at låne penge, når banken ikke vil være med. Der er de årlige omkostninger i % der er vigtige.
Det er normalt langt billigere at vente til i har sparet op til opgaven.

Søren O
Hensan
Hensan
215 8700
Uden at kende situationen eller økonomien nærmere vil jeg umiddelbart give din bank ret. Slibning af gulve, maling og små reparation af døre mm er ikke et projekt der vil hæve værdien af din bolig. Det er en almindelig vedligeholdes omkostning der skal afholdes for at VEDLIGEHOLDE værdien af din bolig.

Du skal derfor finde finansieringen af disse udgifter i din almindelige (bolig) økonomi eller almindeligt forbrugslån uden sikkerhed og ikke ved et bolig tillægslån.

Det er banken og dig selv der kender din økonomi bedst så du skal bede banken om et almindeligt (forbrugs)lån. Hvis banken ikke er enig med dig at din økonomi tillader at påtage et ekstra lån på 20-30.000 kr kan du naturligvis se om andre banker har en anden vurdering alternativt må du gøre dit projekt i etaper efterhånden som økonomien er til at gøre det.
GodeVen
GodeVen
1131 5220
Hvis banken ikke vil låne penge til et projekt, bør man tænke sig om to gange. Slibning af gulve og filt på væggene er kun kosmetisk. Så lad være med at lave det.

Hvis dørene er meget dårlige, så vent til I har sparet pengene sammen.  

Så længe det ikke drypper igennem taget, bør man holde sig fra dyre lån.

Annonce
Superdiy
Superdiy
687 4200
Selvom det nok ikke er det du ønsker at høre så er sådan et beløb til vedligehold noget man financierer ved at spare op.
Har man ikke økonomisk råderum til at spare op, tager man ekstra timer eller finder et job mere i en periode. Alternativt skærer man andre omkostninger væk som streaming tjenester, fastfood og lignende.


Selvbygger med stort S. 
Kurt54
Kurt54
263 2630
Jeg forstår godt de ikke vil lave boliglån - vil de lave kassekredit er det en mulighed - vil de ikke det skal i ikke låne - og slet ikke på det grå marked.

 

jhb
jhb
527 6780
Spar op, det andet er en glidebane, hvor I har brugt alle pengene, før I har fået dem udbetalt. 
JohnLarsen
JohnLarsen
1612 3500
Bankens filosofi er sikkert, at medmindre du bevisligt har købt huset med prisnedslag begrundet i de nævnte skader(håndværkertilbud e.l.) er det slid, og udbedring vil blot bringe husets værdi op på vurderingen.
Så medmindre der er tilstrækkelig friværdi kan huset ikke bruges som sikkerhed for lånet. Andre låneformer er sikkert mulige, men rente- og gebyrsatser vil være noget højere.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Mikks
Mikks Trådstarter
3 5000
Tak for svarene. Kan godt høre at den generelle anbefalign er at vente og spare op i det her tilfælde. :)

KH Mikkel
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Se også