Asbest viden

Nogen gamle håndværkere der kan svare på følgende:

Vidste man gost tilbage i 90’erne at F.eks. Fliseklæb og vinyl kunne indholde asbest og havde man asbest sanering dengang?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der var både videnskabelig viden og love som regulerede asbest. Men det tager lidt tid at få igennem i håndværker kredse. Det er efter min opfattelse først efter ca. år 2000 at det er gået op for de fleste at der skal tages alvorligt på det. I de seneste år er det nok nuanceret noget. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der skete en stor holdningsændring til asbest i 80'erne. Man vidste længe før, at asbest var sundhedsskadeligt. Allerede i 1930'erne blev der sat krav om udluftning til firmaer, der producerede produkter med stort asbest indhold.

I 70'erne var det almindeligt kendt, at der var asbest i tagplader og bilernes bremser. (Det sorte støv, der ofte er på bilernes fælge, især på forhjulene, var før 1980 asbest-støv). Der var dog ikke fokus på farligheden blandt almindelige mennesker. Det kom der i 80'erne, Det var en meget stor omvæltning. Hvor nogle gik fra at det farligt at gå i asbeststøv hver dag, til at det er farligt at have asbest indlejret i byggematerialer.

Man kan undre sig over hvorfor man accepterede asbest, når man vidste at det var noget skidt. Det har nok en sociologisk forklaring.

I dag ved vi at mel kan give luftvejssygdomme, og en stor del af bagerne lider af luftvejssygdomme. Alligevel er mel ikke forbudt. Måske ryster man på hovedet en gang i fremtiden over hvad der i dag er tilladt.

https://www.berlingske.dk/samfund/mel-goer-bagerne-syge 
 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis