Erfaringer egen æblemost

Hej alle sammen!

Er lige flyttet i hus med stor tilhørende have. Der er 4 ret store æbletræer i haven. Indse nu, når de blomstrer, at der kommer masser af æbler! Min tanke er så, hvis du skulle tage og lave din egen æblemost af disse, det kan da ikke være så svært, vel? Er der nogen her, der har erfaringer med dette?

Har kigget lidt rundt efter udstyr og fundet dette: https://raapress.dk/til-hjemmebrug/frugtpresser/skruepresse/frugtpresse-original-18l

Der er også større, men er det det værd?

Taknemmelig for ethvert input, jeg kan få!   

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Go for it!

Tænk over opbevaring (frys, henkogning etc.) du står hurtigt med virkelig mange liter most som ikke kan holde sig specielt længe. 

Du kan koge en del af mosten ind til sirup, det smager virkelig godt i dressinger eller på morgenmaden og holder for evigt.

Sidst kan du overveje at tilsætte ascorbinsyre (c vitamin) lige efter presning, så undgår du at den bliver brun. 


ev elmand
ev elmand
24467 7480
Velkommen på lds.
Det kommer jo noget an på hvilke sorter af æbler du har. Er det skovfoged æbler så modner de i August men kan kun holde sig i 2 uger inden de begynder at rådne. Der er andre sorter som kan holde sig i et mørkt rum i et par måneder, så det er ikke så vigtig at få dem konserveret.
Det kan også gå sådan at der er meget færre æbler end de blomster du ser. Er du uheldig at der lige har været en frost nat på blomstrings tidspunkt så få du ingen på det træ. 
Jeg kan se at der er en til slag på DBA alt udstyr med presser, kværn m.m. for 1500 kr. Men der findes også saft pressere i køkkenmaskine størrelse som sælges væsentlig billigere. Så kan man se om det er noget at gå videre med.
EDIT: Vi har et par venner hvor hun syntes at sådan udstyr skulle købes. Det er måske 10 år siden og det har endnu ikke været i brug. Han finder det troligt frem hvert år, måske for at drille lidt.   

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Sidste år fik vi mostet ca. 150 kg æbler hos et mobilmosteri, det gav 120 liter langtidsholdbart æblemost. I år satser vi på at få mostet 1000 kg æbler. Prisen var 40 kr. pr. 3 liter.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis