LDS hegn mod jernbane?

Hey LDSer - jeg er bekendt med at stakit/hegn i skel må laves 1.8 m høje + afstand til skel, men er der regler eller muligheder for hvordan man må bygge afskærmning mod jernbane som løber i baghaven? Kigger på hus hvor konen mener den ene skinne er for højlydt, når man sidder i haven, og syntes at være nemt problem at løse, når vi kun taler 10 dB.
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis der ikke er servitutter der bestemmer andet må naboer aftale den højde på hegn, som de ønsker. De 180 cm har kun betydning hvis naboerne ikke kan blive enige.

Jeg er ikke helt med på hvad du vil. At dæmpe støjen fra en jernbane med et havehegn til et tåleligt niveau, synes jeg lyder urealistisk.

Man kan høre forskel på en 10 dB dæmpning, men heller ikke mere end det.
"Banedanmark har normalt ikke noget imod, at du opsætter hegn, som er højere end foreskrevet i hegnsloven, men der gælder store afstandskrav mellem hegn og evt. kørestrømsanlæg. Dette gælder også levende hegn, som du derfor skal holde nede i tilpas højde. Alle naboejendomme til strækninger med kørestrøm (eksklusiv gamle S-baner) er pålagt en servitut om afstandskrav til anlægget. Du kan kontrollere dette på www.tinglysning.dk"
Citat fra: https://www.bane.dk/da/Borger/Nabo-til-banen/Hegn-langs-banen

Vær opmærksom på at støjdæmpning virker virker bedst, hvis det er enten er placeret meget tæt på støjkilde eller meget tæt på opholdssted. Hegn i større afstand til jernbanesporet, har derfor begrænset effekt.

10 DB  når du ikke i nærheden af - lige nu bruger vi milliarder på støjskærme langs motorveje på vestegnen - de skulle give 3 DB.

Skalaen er logaritmisk 3DB er en halvering.

 

  • Øret kan opfatte en utrolig variation af lyd - fra en knappenål der rammer gulvet til et jetfly. For at favne dette anvendes en logaritmisk/relativ dB-skala, der er bygget sådan op, at lydtrykket (eller energien i lyden) teknisk set bliver fordoblet ved en øgning på 3 dB(A).
  • Men det er ikke sådan, mennesker hører det. Der skal 8-10 dB(A) op og ned på skalaen til, før det menneskelige øre opfatter det som en fordobling eller halvering af lyden.
  • https://www.arbejdsmiljoweb.dk/

fase
Tak for feedback og link, alle - man kan købe sig til hegn der lover mellem 18-27 dB reduktion, men til 4200 kr per løbende meter ville jeg mene man godt selv kunne stenuld isolere et plankeværk. Der er bestemt lidt at regne på, men har klassekammerater fra ingeniørstudiet som gik akustik-vejen, tænker de kunne synes det var sjovt lille spørgsmål. 
Annonce
Det ville være en god opgave for dine kammerater. 
Vend gerne tilbage når de kommer op med en plan. 
De lyddæmninger som vejdirektoratet laver er ofte mere end 3 m høje og 0,5 m tykke hegn med jord i som kerne.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis de kan opfinde den "nye" støjvold i stedet for de kæmpe jordvolde/støjskærme, vil det da være helt perfekt!

Vi skal ikke hjemad, vi skal fremad

Hvis du ser på data fra støjhegn skal du passe på at du ikke bliver snydt af deres målemetode.

Hvis angivelserne er i db rW, er det for lydgennemtrængning. Det tager ikke højde for at lyd har det med at løbe udenom. Hvis man vil sammenligne vindurer er rW et udmærket tal at bruge. Men det hjælper ikke meget hvis vinduet står på klem. Den støj du hører fra den anden side af et solidt hegn, er hovedsaglig lyd der "kravler" over hegnet, derfor er rW værdien ikke det samme som lyddæmpningen i virkeligheden. Dæmpningen fra det færdige hegn, vil altid være betydeligt mindre end rW værdien.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis