Renovering af bryggers - gulv

Parcelhus fra 1972 - bryggers på 2x4 meter skal totalrenoveres i forbindelse med at vi skifter gasfyr ud med luft-til-vand varmepumpe, som samtidig kommer i et andet rum, så vi får bedre opbevaringsplads i bryggers.

Vi skal selv i gang med at brække gulv op, så der kan isoleres og lægges gulvvarme. Vi har lejet denne mejselhammer hos Silvan
https://www.silvan.dk/mejselhammer-4?id=8820-9851311
Er der nogen der kan svare på hvor længe man max. bør bruge sådan en ad gangen, af hensyn til helbredet/vibrationerne i kroppen? (Når jeg siger at VI selv skal i gang, så mener jeg selvfølgelig min (handy)mand 😊)
Og hvor mange timer skal vi mon satse på det vil tage at brække det nødvendige op, hvis man ser bort fra arbejdet med at fjerne affaldet også?
Skal bare have en ide om 3 dage er nok - vi har lejet mejselhammeren fra en torsdag morgen til søndag morgen, og skal være klar til at VVS og murer/kloakmand kan gå i gang om mandagen.

Vi har ikke rigtig nogen ide om hvad der ligger under, men er det korrekt at vi lovmæssigt SKAL have min. 300 mm isolering (flamingo) under gulvvarmen, som bliver vandbåren?
Med andre ord - hvor mange mm skal man have brækket op under det der bliver overfladen på fliser? - 300 mm til isolering? - 100 mm til beton inkl. gulvvarmeslanger? - xx mm til fliser?  - så er vi oppe i ca. 420-450 mm, lyder det korrekt?

På forhånd tak for inputs 🙏🏻
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det vil jeg mene I sagtens kan, sikkert også på en dag, hvis I går til den (læs handywoman fjerner brokkerne mens farmand bryder op).
Men altid rart med ekstra tid, der kan jo dukke ubehageligheder op, omend risikoen nok ikke er så stor i et parcelhus.
Værre hvis det er i en staldbygning med noget hjemmestøbt gulv, der kan der være så meget cement i, at det er næsten er umuligt at hugge i stykker.
Da kravet er 300mm isolering under gulvvarme, så er jeres regnestykke vist ganske korrekt.
Så der skal jo også være lidt tid til at grave ud, når betonen er fjernet.
Men I skal jo vide tykkelsen på jeres fliser, så højderne passer helt fra bunden af, medminder I har anden aftale med murer og vvs.

Tak :-) Og planen er at Handywoman får lange arme af at hjælpe med at fjerne affald, mens Handyman bryder ned og op.
Tak for reminder om fliser - vi har valgt nogen som murer så køber for os, men vi må ud i butikken og tjekke tykkelsen.
Det er vel bedre at grave 2 cm for langt ned end for lidt? Går ud fra murer kan justere lidt på dybden af beton. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis