Hej alle,
vi er i gang med at renovere kælder og har lige revet en bunke varme vægge med gips, mineraluld og dampspærre af ydervægge (under terræn) + haft murerhjælp til at banke gammelt puds ned og pudse op med nyt hydraulisk puds. Generelt var der ikke de store problemer med fugt inde bag dampspærrer og gipsvægge, men det kunne der sagtens komme på sigt (der var tydelig, løbende fugt helt inde ved den gamle puds).
Det er en rigtigt rar fornemmelse at have "korrekte" materialer på ydervægge nu, men nu kommer turen så til indervæggene + øvrige ydervægge, hvor der ikke har været isoleret via gipsvægge mv.
Jeg ved ikke helt, om vi kan kalde vores indervægge for indervægge ... de er bærende og har derfor fundament, så principielt kan der vel trænge fugt op i væggene nedefra.
På flere indervægge er der lige nu skruet gipsplader direkte ovenpå den gamle puds + maling. Den løsning vil vi gerne af med - men er i tvivl om, hvad vi skal gøre efterfølgende. Vi skal ikke ud i at banke puds ned igen (støvhelvede!) og pudse op på ny; det burde ikke være nødvendigt på de vægge, som ikke har kontakt til jord mv. på den ene side.
Mit spørgsmål er nu hvad der vil være den bedste løsning - både nu og med det lidt længere perspektiv in mente. Kunne vi gøre ét af følgende?
a) Fjerne al gips, reparere den gamle puds og male direkte ovenpå den gamle, gule maling (som vi dog ikke ved om er diffusionsåben eller ej?)
b) Fjerne al gips og slibe den gamle maling af, reparere pudsen og male med ny, diffusionsåben maling
c) Fjerne den nuværende gips, sætte vådrumsgips op i stedet (med afstand til / adskilt fra gulvet) + filte og male.
Der er generelt ikke de store fugtproblemer i kælderen, og vi har sat varmepumpe op + planlægger et par Duka Pro til genvex-udluftning.
Håber det giver mening, tak for et godt forum og pft,
/Bo