Relæ går ved vådrumssikring/berøring af vandrør

Hejsa,
Vi laver badeværelse, og relæet gik fra mureren lavede vådrumssikringen og fik stød da han rørte vandrøret til håndklædetørreren. 

Vandrørerne er tilsluttet jordspyd. 

Hvad kan det være?

Mvh Mads
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der er overgang i installationen. Selvom der er en jordforbindelse, som overholder kravene, kan man godt få et stød og som kobler HPFI relæet ud. Spændingen må være op til 50V. Du skal få din elektriker til at fejlsøge og finde afledningen. Fejlen skal selvfølgelig også afhjælpes.

fase
Jeg går ud fra at der menes at rørene er tilsluttet et jordspyd, så de er potentialeudlignet. Her vil det være spydet der leverer jordforbindelsen, hvis den ellers er aktiv.

Så betyder det ikke noget om røret er afkoblet med pex i enderne.

Elektronikteknikeren
Men hvis trådstarter ikke positivt bekræfter om de vandrør han oplyser er jordet, er vandforsyningsrørene, varmvandsrørene eller et tilfældigt vandrør som han ikke ved om har elektrisk forbindelse til håndklædetørreren er det svært at hjælpe.
@trådstarter Hvad har i af opvarmningskilde(r) til varme og varmt vand i boligen?

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Tak for svar!

Jordspyd er tilsluttet vandrør ved indløb i huset.
Men I har nok fat i noget mht pex. Skiftede fra olie og gamle jernrør til varmepumpe og en del pex mellem jordspyd og håndklædetørre. Så en løsning kunne vel være endnu et jordspyd tættere på håndklædetørre og uden potentielt pex mellem?

Det er da noget af en ulempe at skulle have jordspyd mange steder i huset fordi man har en blanding af pex og jern rør….
Annonce
Flere jordspyd løser ikke i sig selv problemet, medmindre dit nuværende jordspyd ikke har god nok forbindelse til jord. Bekymrer mig der var overgang nok fra vandrøret til at hpfi kunne gå, hvis udligningen virkede korrekt, ville hpfi'en slå fra af sig selv konstant, uden at man behøvede at berører vandrøret.
Ville give mening at få testet modstanden i dit jordspyd.
Syndere til den store overgang er typisk opvaske-, vaskemaskiner, tørretumblere. En elektriker vil have et clamp-meter til at måle strømmen på jord-lederne, bør være til at finde hvad der lækker strøm til jord.
Udligningsforbindelserne er tilsyneladende ikke lavet korrekt/virker ikke. Udligningsforbindelserne skal netop sørge for, at der ikke opstår farlige spændingsforskelle mellem gulv og rørinstallationer. Det er det der er sket i tilfælde, hvor en berøring af røret til håndklædetørreren. At jordledningen er tilsluttet ved indløb i huset er ikke godt nok, hvis der ikke er forbindelse til udligningskredsen i badeværelset.
Har du fået lavet nyt gulv i badeværelset, så der var mulighed for at lave udligningsforbindelser mellem rør og gulv?
Desuden er der en afledning på din installation, som du skal have rettet.

fase
Der skal jo også gerne være en jordleder med i kablet fra gruppetavlen. Og det er der jordspyd bør være tilsluttet en hoved plint.
Det er ikke godt at have vandinstallationen til at føre jordforbindelsen. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det har i mange år været forbudt at anvende vandledninger som jordledning, fordi vandledninger tit er udskiftet med plast ledning.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis