Dobbeltisolering i underlag?

Hej. 
I forbindelse med lejlighedssalg er der blevet udarbejdet et EL-tjek, som har lavet en anmærkning på vores stikkontakt i entreen om at "dobbeltisolering skal føres ud i underlag". 
Som jeg forstår det, skal den samlede ledning (dobbelt isoleret) være ført ud i selve underlaget og så derfra kan blive afisoleret og splittet til de forskellige farvede ledninger, som føres ind i selve kontakten og afbryderen. Er det korrekt? Er der virkelig et krav om dette, for når jeg ser på nettet og diverse monteringsvideoer, er ingen ledninger ført med dobbeltisolering ud i underlaget? 
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Medmindre fabrikanten af det underlag eksplicit anviser at kabling skal indføres med ubrudt ydre kappe, kan jeg ikke se problemet i den installation. PVL installationer (kabling med 1 lag isolering) som din, er ikke atypisk i dag.
Jf. Sikkerhedsstyrelsen kan man klage over elrapporter til Ankenævnet for tekniske installationer, ubekendt med mulige omkostninger og ventetid.
Jeg ville nok skrive til firmaet først.
Det er nok røret oven på underlaget der går ned til underlaget og ikke ind i underlaget. Du kan skrue underlaget af, og fuldføre den afskæring af blanketten i under lag for derefter at sætte underlag fast igen ca. 3 mm længere oppe. 
Så er den sag klaret. 
Men ellers er det vist det man kalder en bagatel i forbindelse med hushandel. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis