Veluxvindue brummer i blæsevejr

I min datters soveværelse er der et veluxvindue fra starten af det nye årtusind. Når vinden står i den rigtige retning, er der et eller andet på vinduet, der siger en helt vild lyd. Den kan vække mig, når jeg sover med to lukkede døre ind til vinduet. Min datter bliver skræmt fra vid og sans. Det er en høj, skarp brummen. Der må jo være et eller andet, der bliver sat i bevægelse af vinden, men jeg ved ikke hvad. Det jeg ved er, at det ikke stopper af at jeg åbner risten i toppen - som ellers var min første kandidat - og lyder ændrer sig ikke af, at risten er åben. Det får mig til at tro, at lyden bliver lavet af et eller andet der sidder på vinduets yderside.

Har nogen herinde prøvet noget lignende? Jeg har prøvet at google lidt og har ikke fundet noget, men det er jo også lidt svært, hvordan man egentlig skal beskrive det. Jeg regner IKKE med, at jeg skal ud og udforske på mit tag for at fikse det selv, men jeg kunne godt tænke mig at vide bare nogenlunde, hvad jeg sætter i gang, inden jeg ringer til en håndværker om det.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er et af de udvendige blik inddækninger der går i selvs ving, måske kan det laves indefra, hvis du åbner vinduet helt op. Ellers må du ud på taget....
Hej Allan,

Jeg har ligesom dig en udfordring med et ældre Velux vindue, der opfører sig præcis som du beskriver.

Mit problematiske vindue er østvendt, så det er kun når det blæser derfra at jeg har problemet, og kun når vind(stød) kommer over en vis hastighed - som nu her til aften hvor det samtidig giver en del vand, så det er noget besværligt/“træls” at fejlfinde på..

I mit tilfælde lyder det indefra som om det kommer fra den øverste del af vinduet, men jeg har ikke haft held med (stående på en stol med armen ude) at få lagt hånd eller fingre på noget, der stoppede lyden..
Det virker heller ikke til at det er noget af inddækningen, der sidder decideret løst, men der skal jo nok ikke så meget til..

Mine søgninger har kun ledt mig hertil, så selvom det er en gammel tråd, håber jeg, udover at du har fået løst dit problem, at du kunne følge op på årsagen og evt. udbedring i dit tilfælde?

Jeg har desværre ikke fået løst mit problem. Vi kom gennem både forår, sommer og efterår uden at høre lyden igen, så jeg glemte alt om det. Så jeg kan desværre ikke byde ind med noget. Men vend gerne tilbage, hvis du finder en løsning :)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis