Gulvvarme/Udskiftning FJVR ventil

Hej

Et spørgsmål:
I huset hvor vi er flyttet ind er der gulvvarme lavet med 20mm pex hvor afgangen kører op forbi en mindre et-lags enkelt konvektor radiator med en 3/8 FJVR ventil på returafgangen. I huset er der fjernvarmeveksler med diff. regulator.
Vi påtænker at fjerne den lille radiator og lave en lus med pex/fittings for at teste om gulvarmen er nok, og samtidigt udskifte den gamle returventil og vandtemperaturføler med en Danfoss RA-UR og rumtermostat. Men er denne type kun til radiatorer eller kan den også anvendes til gulvvarme? Danfoss oplyser ikke om det..
Er klar over at der bliver behov for en ekstern føler/kapillar da den ellers ved sidde nede ved gulvet.

Håber spørgsmålet giver mening. :)

Venlig hilsen
Morten  
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er det ikke således at tilgangen (det varme vand) går ind i radiatoren på normal vis og returen fra radiatoren er tilgangen til gulvvarmen?

Godt spørgsmål. Jeg har antaget at ventilen må sidde som sidste element og ikke mellem radiator og gulvvarme. Var ikke klar over at det var en mulighed. I så fald skal den formentlig skiftes til en alm. tilgangs ventil hvis radiatoren droppes.
Der er en krybekælder under badeværelset som muligvis kan løfte sløret for det. Det prøver jeg lige at undersøge.


Det var en ide nogle havde. For at få en lavere temperatur til gulvvarmen.

Direkte fjernvarme kan være 80 grader og det er ikke ideelt til gulvvarme. Ved at bruge returen fra radiatoren, får man en mere passende temperatur. Tidlige betale mange fjernvarme kun ud fra forbruget af kubikmeter. Man kunne derfor sige at gulvvarmen var gratis.

Problemet er bare, at mængden bliver for lille til at holde gulvet varmt.
Det giver umiddelbart fint mening.
Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at få verificeret om ventilen sidder mellem radiator og gulvvarmen. Det bliver nok en større omgang at droppe radiatoren. Spørgsmålet er så om en udskiftning af den gamle returventil til en Danfoss RA-UR og rumtemperaturføler kan betale sig eller vi bare skal fortsætte med at regulere efter vandtemperaturen.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis