Træer til villahave

Hvis man skal bruge 2 træer til en mindre villahave, som gerne må blomstrer i lange perioder af året, hvilken slags træ skal man så kigge efter. 

Er lige meget hvordan de ser ud, bare de blomstrer i rimelig lang tid. 
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hejsa

Jeg ville prøve at plante duetræer (Davida Involucrata) i din have.

Hilsen Jakob

ev elmand skrev:
Der er også en der hedder sommerfugle busk. Blomster meget og pænt men måske ikke så længe. 
Ikke helt korrekt... det er en flerstammet busk og ikke et træ, men ellers et rigtig god bud  men det er korrekt at den er nem at passe, hårdfør og har blomstring i det meste af sommeren.

Davida Involucrata kunne også være et fint bud som j4k06 forslår, men de kan altså blive op til 10-12 m i højden, hvis de har gode vækstbetingelser.

Mine forslag til små træer/opstammet træer eller flerstammet buske i den lille villa have, men dog med forbehold for hvor de skal stå (sol, skygge, jordtype/jordstruktur, særlig pleje, artens karakteristika, sundhed, trafik, personlige præferencer osv):

  • Koreakornel (Cornus kousa). Blomstrer maj - juni. Skal være en opstammet sort! (fås både som opstammet træ og flerstammet busk).
  • Oktoberkirsebær (Prunus s. 'Autumnalis Rosea') - max 3-6 m høj. Blomstre November-marts, og der efter sætter den grønne blade.
  • Kejserbursk (Viburnum bodnantense 'Dawn') - max 2-3 meter høj og bred flerstammet busk. Blomster december-marts og sætter grønt løv der efter. 'December Dwarf' bliver lidt mindre end 'Dawn' 
  • Duftsnebolle (Viburnum Carlcephalum)Blomster april-maj mdr, bliver 2-3 meter høj. Denne
  • Japansk Paradisæble (Malus floribunda 'Seto). Max 3-6 meter høj. Blomstre kun maj-juni, røde frugter om efteråret.
  • Hjertetræ (Hængende! - Cercidiphyllum japonicum 'Pendula') Max 3-6 meter høj. Blomstre desværre ikke, men har det FLOTTESTE dekorative løv og efterårsfarve, og så dufter den af kanel.
  • Engriflet Hvidtjørn (Crataegus monogyna). Max 3-6 meter. Blomstring maj-juli, frugter om efteråret. 
  • Syren (Syringa vulgaris). Mange forskellige sorter, størrelse og farver! Hårdfør og nem at passe. Fås som opstammet træ, i "dværgform" og som flerstammet busk.
Husk at være obs på at nogle af disse planter fås både som flerstammet busk og opstammet træ, så du skal huske art- og sorts navnene. Prøv at google nogle af forslagene, og tag så evt. ned i en god, gammeldags planteskole da de har fagfolk der kan hjælpe dig videre der fra. Planterne koster lidt mere, men det er godt givet ud i det lange løb.
HUSK AT VANDE!

Rigtig god fornøjelse, og jeg håber du finder noget du kan have glæde af i mange år frem.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis