Slibesten til knive

Jeg har fået en slibesten (korn 400/1000) til vådslibning til køkkenknive. 
Jeg har set en del youtube. 
Hvor meget skal sådan en kniv slibes?

Nogle siger 10-15 "træk" på en side, og så samme på den anden. Man man så tælle 1 ned, så man nu tager 9 etc. 

Andre (især japanske) siger 10 min slibning på en side og så vender man og giver 10 min på den anden.
Derefter samme tur med finere korn. 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Man kan ikke sige et eksakt tal på hvor mange gange du skal slibe, det handler jo om hvor sløv kniven er som udgangspunkt.
Det vigtige er at du er ens på begge sider af æggen.  
Når du bliver mere øvet kan du mærke det med en negl. Ved at køre æggen over neglen kan du meget let mærke om den er sløv eller skal have en tur mere på stenen.
Der er også mange der bruger armen, ved at mærke om kniven kan barbere de små hår af.  

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Ja, men som sagt er det jo udgangspunktet det handler om.
Hvis det er en gammel kniv der har ligget i skuret i årevis tager det naturligvis længere end hvis det er en kniv der bare lige skal væsses frisk igen.
For slet ikke at tale om hvis der er et hak i æggen, så kan det jo tage mange timer at lave en ny.  

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Det er vinklen som er "hemmeligheden" 
Den er svær at styre hvis du kun bruger en slibesten.
kaffemand skrev den 03-03-2023 15:26:55

Det er vinklen som er "hemmeligheden" 
Den er svær at styre hvis du kun bruger en slibesten.

Øvelse gør mester   


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis