termostat gulvvarme

hvilken termostat vil i anbefale til regulering af varme i gulv 
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Er der både radiator og gulvvarme i det samme rum?

Det er problematisk både at have termostat på gulvvarme og radiator der regulerer efter lufttemperaturen. Det vil kræve at de er på fuldstændig samme temperatur og reagerer ens. Ellers vil den ene åbne først og den anden vil aldrig blive varm.

Du kan sætte en almindelig termostat på der regulerer efter lufttemperaturen og lukke for radiatoren. Så får du ren gulvvarme. Det er dog uhensigtsmæssigt at temperaturmålingen sker så tæt på det varmeste sted på gulvet. En termostat med fjernføler, der sidder 1,5 meter oppe på væggen, var bedre. Afhængig af temperaturen på dit fremløb (afhængig af varmekilde), kan ren gulvvarme dog være problematisk, da du næppe får jævn varme i gulvet medmindre temperaturen er under 35-40 grader på fremløb.

Hvis du gerne vil have lidt varme fra gulvet og resten fra radiatoren, kan du måske bruge en returtermostat. Den kan ikke erstatte den på billedet, da den skal sidde i modsatte ende. Så det er afhængigt af rørføringen.

Med det du har nu, er det meningen at du skal åbne lidt for gulvvarmen i de kolde perioder og lade radiatoren styre temperaturen i rummet. Hvis du har problemer med at det til tider bliver for varmt i rummet, vil en termostat kunne spare på energien.


I dag vil man normalt bruge en blandesløjfe, der lader vandet løbe flere gange igennem gulvet med en temperatur omkring 30 grader for at få en mere ensartet temperatur på gulvet.

Jeg ved ikke om der findes en god løsning med termostat, der kan bruges uden de store indgreb. Hvis du kun åbner lidt for gulvvarmen i fyrings sæsonen, så radiatoren aldrig lukker helt og bliver kold, vil en termostat ikke spare på din varmeregning. Det ville selvfølgeligt være rart om det var automatisk.
Takker for din interesse 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis