Veluxvindue - udveksling over to spær

Hej
Jeg vil gerne sætte et stort velux vindue i på vores 1. sal. Vinduet er så stort at det vil gå over to spær når der skal laves udveksling. Er det nødvendigt at der skal laves dokumentation med beregning af en ingeniør når det går over flere spær?
Mvh
Felix
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Skal du fjerne 2 spær ? eller er det 2 spærafstande ( 1 spær )  
Hvis du ikke bruger sammensatte vinduer så kan den største Velux normalt være i 2 spær afstand. Det forudsætter naturligvis at der ikke er andre ting som bestemmer over en "skæv " placering. 
Der er normalt ikke krav om ingeniør beregning, men det skal kunne holde.  Så spørgsmålet er hvor meget indsigt du har i det.
Ved udveksling bliver lasten fra de / det  fjernede spær fordelt over på de spær som så skal holde. Fjerner man kun 1 spær, så er det 1/2 last til hver af nabospær. Det kan de normalt godt holde til uden at de skal forstærkes. ( Der skal naturligvis tværbjælke på til at bære resten af det spær der fjernes.)
Fjernes 2 spær så fordobler du trykket på nabospær, og de skal forstærkes i deres længde retning. Det kan være på modstående side som tværbjælken kommer fra. Så kan man have fuld åbning, og samtidig have en forstærkning i hele spærets længde. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis