Plankegulv i kælder ovenpå betongulv

Hej alle,

Vi overvejer at ligge et plankegulv (fyr) i kælderen når den skal renoveres. Kældergulvet er det originale med 10 cm beton direkte ovenpå jord da huset er fra 1942. Da kældergulvet jo ikke er isoleret er vi blevet frarådet at ligge damp eller fugtspærre på det da det så kan samle fugt mellem de to lag. Vi er også blevet frarådet epoxy for at stoppe fugten da det bare vil gøre at fugten vandre ud i væggene. Vi har heldigvis en ret tør kælder. 

Vi vil selvfølgelig ikke ligge gulvplankerne direkte på kældergulvet da det jo skal kunne ånde og pga fare for opsivende fugt. Derfor overvejede vi en løsning hvor vi ligger gulvstrø af hårdplast 1x1 cm hver 60-80 cm og ligger plankegulvet direkte ovenpå så der er et luftlag mellem betongulv og planker på 1 cm. Derudover ville vi lave små huller i fodpanelerne så der er lufttilstrømning til dette lag. På denne måde ville vi kun tage 3 cm af lofthøjden (1 cm luft + 2 cm planke) og få et gulv som var noget mere behageligt at gå på end den rå beton. Vi opsætter radiatorer i alle kælderrum og Klimair UNOKLIMA Base ventilator m. varmegenindvinding. 

Er der nogle som har erfarring med dette eller kan se ulemper/fare i denne metode. Vi er meget åben for indspark :) 

PS vi har ikke mulighed for at grave ud og isolere gulvet.

Mvh 
Mathias



1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej, 

Jeg har ikke erfaring med dette specifikt - men jeg ville umiddelbart ikke forvente at små huller i fodpaneler vil være nok til passivt at ventilere et mellemrum mellem betondæk og undersiden af dine gulvplanker. Der vil være rig mulighed for at der opbygges fugt under dit gulv selvom kælderen føles tør - et 2 cm tykt plankegulv kan ikke ånde :). Prøv at tage et lille stykke plastik og tape det fast langs alle sider på dit betondæk - vent nogle dage eller en uges tid, jeg gætter på at du vil se en del opfugtning af betonen under plastikken.  

Søren

 

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også