Er det tilladt at afgasse et køleskab selv

Jeg skal bruge en kompressor og dem der sidder i et køleskab passer ret godt, er det tilladt selv at afgasse køleskabe? Det vil kun blive brugt med normal luft bagefter.
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej og velkommen på siden   
Nej du må ikke lukke kølemiddel ud i den fri luft, det skal opsamles, da det er skadeligt for ozonlaget.
Kompressoren kan godt lave lufttryk, men giver kun en lille volume,  den kan tilgengæld lave et meget højt tryk 40 bar er det vist, det kan være livsfarligt med så højt et tryk, så der skal monteres en sikkerhedsventil.
Kompresserne har ingen stempelringe, så der ryger nok lidt olie med ud i luften. (når den køre som kølekompressor er det er lukket system, så forsvinder olien ikke.)

Vi prøver igen, i morgen --
Jo det er netop meningen med de nyere kølemidler. Men der er ingen oplysninger om alder eller hvilken kølemiddel der på dit skab. 
Når det er sagt så er der da mange køleskabe som bliver utætte og kølemiddel fiser ud i køkkenet. Men når du så direkte spørger om det er lovlig så er svaret: det er det ikke. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er rigtigt, at man den gang forbød blandt andet Freon og påbød anvendelse af andre stoffer, som ikke skadede ozonlaget så meget som Freon.
Den gang var klimaproblemerne imidlertid endnu ikke erkendte, så man checkede ikke om de nye stoffer var skadelige for klimaet. Det har vist sig at de fleste af de nye stoffer bidrager stærket til drivhuseffekten. Du må ikke lukke stofferne ud i atmosfæren, da bidrager til at forøge klimaforandringerne og ikke på grund af ozonlaget, hvilket er to vidt forskellige problemstillinger.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis