Beholde for gammel brændeovn?

Den meget dekorative brændeovn i det hus vi lige har købt er fra før 2003, og må dermed ikke bruges/forurene. Det gør os ikke noget, der er allergi i huset, så vi bruger aldrig brændeovn, men den er pæn og vi vil gerne beholde den.

I vores forrige hus var der også en brændeovn (indmuret) som vi heller ikke brugte. Der kunne vi slippe med at gøre så den ikke kunne åbnes uden brug af værktøj, det kom en skorstensfejer og besigtigede, og så slap vi for skorstensfejer fremover (huset varmedes med gas).

Kan man i dag, hvis en skorstensfejer besigtiger, og man har blokeret brændeovnen så lågen ikke kan åbne, få lov at beholde den af kosmetiske grunde, den kommer jo ikke til at forurene?

Ejendomsmæglerbillede med retoucheret ild


Tak!
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ja det kan du. Man må have alt stående i sin stue til pynt. ( Om jeg mener denne ovn pynter er så noget andet ) 
Men spørg lige skorstens fejer om det ikke kan blokeres på anden måde. Tage røgrør væk eller andet. Så kan man bruge den til et eller andet pynt. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det her siger loven;  Hvis brændeovnen er produceret før 1. januar 2003, skal den enten udskiftes eller skrottes. Er den derimod produceret efter 1. januar 2003, kan den blive stående.
Det er boligkøberen, der for egen regning enten skal have nedlagt eller udskiftet brændeovnen senest 12 måneder efter, at de har overtaget huset. Sker dette ikke, kan Miljøstyrelsen som yderste konsekvens udstede administrative tvangsbøder.

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis