Varmemålere

Vi er en lille ejendom med 3 lejemål. Indtil nu har vi bare fordelt varmeudgift efter m2... Vi vil nu gerne have varmemålere på radiatorerne, men vil godt slippe for alle administrations udgifter og abb... Altså. Vi vil gerne købe nogen, selv sætte dem op, selv aflæse og så selv afregne indbyrdes... HVOR kan man købe sådanne varmemålere

bjarne
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du er på vej ud i noget problematisk rent juridisk. Du skal have helt styr på dine radiatorers hedeflader, hvor målerne skal placeres osv. Det enkleste ville nok være at bruge et af de godkendte firmaer de første år, og så måske selv overtage. Det største problem er hvis en måler svigter - hvordan fordeles udgifterne så? Der har de etablerede firmaer erfaringen. Hvorfor vil du spare - du udsætter dig selv for problemer, men sparer dog dine lejere for nogle penge.

Søren O
Hvis rørføringen er til det, hvad så med en vandmåler til hver lejemål - tidligere blev fjernvarme afregnet sådan i Odense. Ren kubikmeter afregning - så belønnes man for max afkøling --- men er varmen fra eget fyr eller fjernvarme ?

 

Kunne måske være en idé men ved ikke om rørføring gør det muligt . Det er fjernvarme

bjarne
Vores udlejer, som ellers er en fin fyr vil ikke ofre de 30.000 det vil koste at tilslutte de 3 lejemål til et firma der udfører og indkræve varmeudgiften.... Vi lejerne kunne imidlertid godt tænke os en afregning mellem os der er mere baseret på reelt forbrug... Da vi som lejere, i den sidste ende, ville komme til at betale de 30.000, så vil vi da også gerne undgå dette.... Derfor ideen om selv at købe varmemålere... Så er der nogen der ved hvor de kan købes????? 

bjarne
Annonce
Hos os er der 4 ejerlejligheder, hvor vi har hver vores energimåler. Rørsystemet er delt op, således at hver lejlighed forsynes med et frem- og ret returrør. Hver lejlighed har selv vandvarmer. Der er kun een måler til hver lejlighed. Den måler forbruget i m3 og temperaturforskellen på rem- og teturløb, således at det er det reelle forbrug der måles.
Vi har købt vores målere hos brunata.dk. De er blandt “de store” og har også radiatormålere.
Vær også opmærksom på at målerne ikke holder evigt. Jeg mener at lovkravet om målerkontrol ved ultralydmålere er 9 år. Enten skal målerne så udskiftes, eller de skal kontrolleres (evt. indgå i en kontrolordning).


Søren O
Her kan du få varmvands måler. til ca. 250 Kr / sæt 
Det betinger så at installationen er fordelt. Eller i hvert fald udgår fra samme punkt til hver enkelt lejlighed. 
Denne måler m3 gennemgang og hvis man har den samme afkøling så giver det en fordelings nøgle. Altså den procentvise fordeling af den samlede varmeregning. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der mangler vist et link 😀

bjarne
Prøv at søge på “varmtvandsmåler” f.eks. på billigvvs

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis