Kreativ løsning til hylde

Hej!

Vi har planer om at lave 2 hylder, der passer til et hjørne ved siden af et Ikea pax skab, men vi er i tvivl om den bedste måde at hænge dem op.
Lidt baggrundsinfo: Ikea skabet har fået en mdf plade på siden for at dække at den står 10 cm ud fra væggen. Dvs.  At omkring hylden vil der være mdf-plade på den ene side, gibsvæg i bagenden og gipsvæg på den anden siden (det vides ikke om gipspladerne har 1 eller 2 lag). Hylderne tænker vi bliver 39x50x1,8 cm og af massiv eg.
Om muligt vil vi gerne have en løsning, som kan bære meget, men ikke er to store hyldeknægte. Skjulte hyldebærer er udelukket, da de ikke ville kunne bære det. Vi har tænkt på om det er muligt at bruge nogle skinner/lister/lange beslag på begge sider under hylden på 50 cm siden.

Jeg har vedhæftet nogle foto af stedet, hvor hylderne skal sættes op.

mvh

nybegynderne
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
2 lister skruet ind i gavlen på skabet og 2 identiske lister skruet solidt ind i væggen overfor, så kan de hylder holde til du sidder på dem.

Selvbygger med stort S. 
Hej Sdiy

Tak for Svaret! Du mener en liste i hver side eller 2 lister hver side? Vi har kigget på en aluminium liste i vinkelprofil (https://www.bauhaus.dk/logoclic-vinkelprofil-alu-solv-100x4x2-5-cm?gclid=Cj0KCQjw-fmZBhDtARIsAH6H8qjF92GUKwUbz8ajs33c3jp6xQuZMkUxyaPU2oZbdFVA8kr6ZvzQ5igaAjekEALw_wcB&gclsrc=aw.ds). Vi er dog i tvivl om den kan holde den, også uden, at hylden buer ned i midten. Har du erfaring med det?

mvh

Nybegynderne
En i hver side, du skrev 2 hylder derfor 2 lister de kan sagtens holde. Aluprofilen skal nok også holde, det er bare en dyr og ikke særlig pæn løsning.
Om selve hylden kommer til at bue afhænger af hyldens tykkelse og hvad det er du sætter på den. 

Selvbygger med stort S. 
18 mm egetræ hylde vil ikke bue nævneværdig i 390 mm bredde. En træliste i begge sider vil være lige så godt eller end alu vinkel. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Enig i at du bare skal bruge trælister. Som jeg ser det, er hylderne 50 cm i dybden, så listerne behøver kun at være 40 cm, således at de trækkes 10 cm ind og derved bliver umiddelbart usynlige.

Kurt B. Andersen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis