Ventilator til varmeflytning med termostat på den kolde side?

Søger en ventilator til varmeflytning mellem to tilstødende rum, hvor det er temperaturen på den kolde side der afgør om ventilatoren slår til.

Alternativt bare anbefalinger til simple varmeflytningsventilator a la https://www.harald-nyborg.dk/varmefordeler. Ved ikke om jeg ville stole nok på noget fra Harald Nyborg til at bruge tiden på at installere det.
Søger en ventilator til varmeflytning mellem to... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
GodeVen skrev den 15-08-2022 12:16:55

Det eneste du kan gøre at er sænke omdrejningstallet. Du kan bruge en lysdæmper. Din ventilator skal være uden elektronik altså uden timer og fugtmåler, hvis du vil bruge en lysdæmper.

Hvis temperaturforskellen er kun nogle få grader vil en ventilator på 100mm selv på fulde omdrejninger kun give en begrænset virkning.


En 100 mm ventilator flytter typisk op til 100 m3 i timen.

Luft har en varmefylde på pr kg på ca. 1 kJ/°C. En kubikmeter luft vejer ca. 1 kg. Hvis der er 5 graders forskel, flyttes der altså 500 kJ pr time. Det svarer til ca. 0,14 kWh.

Hvis der er 5 grader forskel og ventilatoren kører på fuldt tryk, svarer til en el-radiator på 140W på den kolde side.

Og efterhånden som temperaturdifferencen nær udlignes, vil det alligevel blive praktisk umuligt at nå op på samme temperatur. Så tænder man nok alligevel el-radiatoren.

Den løsning kommer nok ikke til at fungere. Hvad med en lille varmepumpe til ét rum? Hvis vi får en kold vinter og elpriserne er som i marts, vil der i hvert fald være mulighed for at investere en del og stadig kunne tjene på det.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis