Langsomt udløb fra sandfangsbrønd.

Lang historie kort. 
Vi havde for nogle uger siden problemer med at vores sokkel så opfugtet ud. Sandfangsbrønden blev undersøgt og stod da med vand til et par cm under overkant. 
Vi tænkte det var problemet og fik den tømt. 
Meeeen den var stadig stoppet. Vi fik en slamsuger ud, der fandt ud af at vi på vores grund havde /har  en gammel spulebrønd der var blevet fyldt op med småsten, ved en fejl. Vi anede ikke spulebrønden var der. Og da vi fik lavet indkørsel sidste år, har de fået den fyldt ved en fejl, og undlade at sige det til os. Den fik han efter megen besvær tømt og vi kunne se vandet rende frit. 
Problem løst tænkte vi

Nu regner det så, og har gjort det hele dagen. Kigger tilfældigvis både i sandfangsbrønd og spulebrønd, og disse står begge med vand. 
Det kan ikke være normalt, kan det, burde det ikke løbe væk.

Hvad kan problemet mon være.
Vedhæfter billeder.

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Har du faskiner på grunden? Måske de er stoppet? Eller rørerne væk fra brøndende.
Vi har ej faskiner på grunden. Afløbsrør fra sandfangsbrønden var tilstoppet grundet småsten som ved en fejl var blevet fyldt op i vores spulebrønd ( der ligger meget tæt på skel). Dem fik en slamsuger efter megen besvær væk, og der var tydeligt gennemgang derefter. Det er måske 14 dage siden. Og nu dette problem.
Hmm
Er det ikke kun det normale niveau, - udløb sandfang buer opad først, så vandspejl vil være ved overkant af udløbshullet.
Umiddelbart tænker jeg det ser normalt ud, hvis vandspejlet i pvc-brønden ikke er over udløb, så tænker jeg det ser fint ud.

Edit : Troede den sorte brønd var sandfang, det er det vist ikke.
Sandfangsbrønden/nedløbsbrønden er formentlig den orange brønd. den vil der normalt stå vand i fordi afløbet ikke sidder i bunden men er hævet et stykke over, så der er plads til sand. Spulebrønden (den sorte med den defekte top) skal der normalt ikke stå vand i. Blev den ikke spulet da slamsugeren suge den tom for sten. Afløbet fra den kan være mere eller mindre stoppet, så vandet løber langsomt fra brønden.

fase
Her dagen efter er vandet forsvundet fra spulebrønden, og sunket noget i sandfangsbrønden. Så tror desværre du har ret i at der må være et stop et sted, da vandet er forsvundet langsomt, formentlig er stoppet udenfor vores grund, da vi for nyligt har fået spulet vores rør rene og frie. 

I bunden af spulebrønden, kan jeg dog se der ligger sand/jord i bunden. Hvor kan det være fra, den er lige blevet spulet, og der er prop i spulebrøndens top , indtil vi kan få det lavet ordentligt 
Annonce
Stoppet er med stor sandsynlighed mellem afgangen på spulebrønden og tilslutningen til kloaksystemet.

fase
I så fald, er det vel forsat os der står for udgift til udbedring ikke? 
Christina.G skrev den 24-07-2022 12:18:37

I så fald, er det vel forsat os der står for udgift til udbedring ikke? 

 Det vil jeg tro er jeres opgave at få spulet og betale for spulingen. 


fase
Problemet er lidt at vi for få uger siden fik det spulet igennem, og alt var fint da han kørte, han havde endda sin spuleslange helt over på den anden side af vejen (altså gennem kloakrøret). Og nu er der så det her. Mærkeligt hvis der så skulle være stor igen, når der for få uger siden var spulet fuldstændig igennem. 
 Prøv at fylde vand i gennemløbsbrønden for at se om vandet forsvinder. Hvis ikke er der en forstoppelse i afgangen.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis