Tips til betonstøbning/gulvvarme konstruktion søges

Hej med jer,

Vi skal til at banke beton op og grave ud til gulvvarme i vores kommende køkken alrum. Efter vi har fået hevet gulvet op, er jeg dog lige kommet op med et par spørgsmål.
Vi skal kun have gulvvarme i køkken alrummet, og skal derfor ikke have banket op og gravet ud i den tilstødende gang/entre. Hvordan ville i få støbt beton her uden at det render ind til gangen (se billeder)? Vi tænkte på at få nogen ud med flydebeton. Vi skal bruge de to rør til fremløb og retur til gulvvarmen.

Derudover ligner det at indermurerne står på betondækket, men hvordan undersøger jeg bedst om der er fundament under neden? Tegningerne på huset er desværre ikke behjælpelige.
Og hvis der ikke er fundament under, hvor tæt på kan jeg så banke af og grave ud?

Håber i kan være behjælpelige med jeres ekspertiser.

Mvh. :-)
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du stopper nemt betonen fra at flyde ud i gangen med expansionsskum/PU skum.
Du kan kontrollere om der er fundament under væggen ved at lave et hul i gulvet ved siden af væggen og så grave ned langs det formodede fundament og se hvor langt det går ned. Det kan du gøre uden der sker noget men du bliver nød til at lave et hul på minimum 50x50 cm for at kunne komme til at grave.
Hvor tæt du kan gå på væggen hvis der ikke er noget fundament afhænger meget af underlaget, hvis det er ler kan du gå tæt på men hvis det er sand har du et problem.
Gregeren
Gregeren
4949 2830
Husk at eksisterende rør med samlinger ikke må indstøbes, men omlægges til f.eks. pex rør i rør.

For at undersøge om der er fundament under vægge, banker i lige lidt af dækket op med en mukkert, helt tæt på væggen. Så får i hurtigt syn for sagen. Eksisterende klaplag er garanteret ikke særlig hårdt, eller særligt tykt.

Du kan også bruge Rockwool, eller en gammel skummadras fra Jysk, til at fylde sprækken under døren mens der støbes.

Hvis der skal laves en barriere der skal kunne fungere frit, uden at være fastklemt af gulvet over, er PU skum det bedste, da det klæber til dækket.

Elektronikteknikeren
Bank
Bank Trådstarter
8
Tak for svar i to!

I gangen har vi tænkt bare at lave en ny strø konstruktion ovenpå eksisterende klaplag, dvs. at det nye støbte gulv kommer til at ligge et niveau højere end ved siden af, hvor der kommer en strø konstruktion. Det er der vel ikke noget i vejen for vel?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis