Indvendig isolering kælder

SimonJ
SimonJ
10 3720
Jeg er i gang med at renovere min kælder. Jeg har understøbt fundamentet og fået sprøjtet isolering på gulvet (https://foamking.dk/ hvis folk ikke ved hvad det er). Isoleringen skulle være fuldstændig vandtæt og isolerer dobbelt så godt som flamingo. Jeg skal  til at gå videre med indvendig isolering af kældervæggene. Jeg havde oprindelig påtænkt Skamowall og silikatmaling, for at gøre kældervæggen åndbar. Nu har jeg dog fået et tilbud om at få isoleret mine vægge med sprøjte-isoleringen. Herefter vil jeg lave en vægkonstruktion med fibergips på et stålskelet, for at holde det i "døde" materialer, som ikke kan rådne eller bliver påvirket af fugt.

Ville i være bekymret med at isolere kældervægge med sprøjte-isolering, som lukker helt af for fugt/vand? Fordelen må være at jeg undgår vand trænger gennem væggen, og jeg får en meget tør kælder. Samtidig er det nok billigere og hurtigere end Skamowall i mit tilfælde. Men vil fundament/vægge tage skade af, at ikke kunne komme af med fugtigt indvendigt?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
AllanE
AllanE
2094 2650
Jeg ville ikke turde at gøre det af to årsager: 1) Fugten forsvinder ikke fra væggen, men vil formentlig søge andre steder hen og 2) Du kan ikke lave det om, hvis du fortryder det senere (går ud fra at skummet er svært at fjerne igen).

I ét værelse i min kælder har jeg smurt radon-/vådrumsmembran på gulvet, men netop valgt en diffusionsåben løsning på væggene. Jeg valgte Ytong Multipor i stedet for Skamowall. Det er halv pris, men desværre ikke skruefast. Jeg var forberedt på, at fugten nedefra, som før kunne fordampe igennem gulvklinkerne, vil trække ud mod væggene og op i dem.

Med skummet, vil du lukke fugten inde i væggen, som dermed vil blive meget fugtig/våd med tiden. Du risikerer at den fugt vil trænge opad i væggen og ende i værelserne ovenover kælderen. Det kan give skimmelproblemer mm. på sigt.

Mvh. AllanE
AllanE
AllanE
2094 2650
PS: I øvrigt er PUR-skummet et interessant materiale, som så vidt jeg ved, er meget udbredt i f.eks. USA. Jeg tænker dog lidt på levetiden og hvad der sker over tid. Jeg har lige bandet over hulmursisoleringen i mit hus, fordi der blev sprøjtet en form for skum ind for 30-40 år siden. Skummet har vise sig, at have en levetid på ca. 20 år, hvorefter det nærmest pulveriserer, mister sin isoleringsevne og nærmest ikke er til at komme af med igen.
Der er sikkert sket meget udvikling siden og PUR-skum er nok noget andet.

Mvh. AllanE
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Hvordan får jeg dækknap ud?
  Lav-Hobby (læst 137 gange)
 2. Er der banker uden negativ rente
  Over hækken (læst 19357 gange)
 3. Gulvvarme og baumadæk
  Fyr og opvarmning (læst 296 gange)
 4. Snedkerspartel.
  Lav-Hobby (læst 228 gange)
 5. Hjælp til at kable vandvarmer (el med billeder)
  Hårde hvidevarer (læst 741 gange)
 6. Skimmelsvamp?
  Lav-Hus (læst 222 gange)
 7. AEG tørretumbler vil ikke køre
  Hårde hvidevarer (læst 279 gange)
 8. Hvor meget strøm kan jeg trække fra min forsyning?
  Lav-Hus (læst 56522 gange)
 9. Energirenovering af ældgammelt hus - gulv
  Lav-Hus (læst 325 gange)
 10. Sælgeransvar - Landbrug
  Jura, reglementer og krav (læst 108 gange)
Foreslået video

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis