Hjælp til vaske/tørremaskine med pumpevene på 3-4 meter?

Hej derude 

Vi er ved at få renoveret vores køkken i en mindre Vesterbro-lejlighed. 
Vi skal have afløb og vandtilførsel ført gennem gulvet fra vask over til en kombineret vaske/tørremaskine (som skal integreres i et IKEA-køkken).
Vi har fået at vide, at vaskemaskinen skal have en pumpeevne på 3-4 meter.

Spørgsmålet er: Nogen der kender til en vaske/tørremaskine, som kan integreres, ligesom IKEAs egen (vedhæfter billede), som har en pumpeevne på 3-4 meter?

Plantegning af køkken:
Det markerede på højresiden er der, hvor vi skal have vores vaske/tørremaskine.

Jeg håber, nogen har noget erfaring derude med en maskine, der har disse specifikke krav

Mvh. Matilde 

Hej derude  Vi er ved at få renoveret vores... Vis hele indlægget
14 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Som tidligere skrevet, så kan alle vaskemaskiner pumpe vandet derover. Det har kun lidt betydning med det vand som står i slange og tilbageløb. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er ikke pumpeafstand, men pumpens løftehøjde det drejer sig om. Det betyder at pumpen skal kunne løfte vandet op i afløbet fra maskinen til tilslutningen på det afløb, du har valgt højden på. Desuden har løftehøjden noget at gøre med, hvor hurtigt vandet bliver pumpet ud. Det vandrette stykke på afløbet har ingen indflydelse på løftehøjden medmindre røret er fuldtløbende. Dit rør ved vaskemaskinen skal være højere end ved tilslutningen ved vasken, hvis du ikke vælger at tilslutte ved gulvet. Du skal regne med, at der vil stå vand i det vandrette stykke og i de lodrette stykker i ca. samme højde som afstanden fra gulvet og til tilslutningen ved vasken.

fase
Alle gængse maskiner på markedet kan pumpe 4 meter vandret. Så du skal helt droppe at bekymre dig om dette begreb.
Det siger mere om din vvs'ers manglende indsigt.

Det er løftehøjden der kan være problematisk, hvis man har en vandlås der sidder højt oppe, men almindelig højde svarende til vandlåsen under en almindelig køkkenvask, i en almindelig køkkenbordpladehøjde, er også noget alle maskiner almindeligvis kan klare.

Så du skal blot finde den maskine der passer til din øvrige indretning, og få monteret en længere slange.

Ledes slangen til et afløb i gulvniveau, tømmes slangen endvidere helt, efter fysikkens regler om forbundne kar. Så slipper du for at der står vand i slangen og rådner, når maskinen ikke bruges.

Elektronikteknikeren
gregeren: 
Alle vaskemaskiner fabrikater anbefaler/stiller krav til at afløbs slangen afsluttes over vand niveau i maskinen. Enten løber vandet ud af maskinen hele tiden eller ved den type hvos slangen har en sløjfe op bag maskinen så kan det netop komme til at virke som forbundne kar hvis f.eks. filter er delvis stoppet. 
Pumpen kører et antal minutter, maskinen når ikke at blive helt tømt og det "suges" videre ud når pumpe stopper. MEN nu er maskinen kommet hen i programmet hvor det tager vand ind. Det "suges" så konstant ud af maskinen. 

Så igen igen til trådstarter læg den slange som du viser og afslut den på normal vis oppe ved afløb fra køkken vask, så vil det fungere. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis