Bygningskonstruktør

Hej alle sammen

Jeg håber i kan være behjælpelige med nogle spørgsmål, som jeg har gået tænkt over, og ville egentlig gerne være afklaret med det.

Jeg har en bagggrund som bygningskonstruktør, og blev færdig uddannet i december 2020. Efterfølgende var jeg ledig og søgte job som konstruktør, men jeg gik og overvejede at blive håndværker, da jeg egentlig synes det virkede spændende, men også på grund af den praktiske indsigt man ville få i byggeriet, som ville styrke min karriere som konstruktør.
Så jeg valgte at gå i lære som murer, og har nu været i lære i 1 1/2 år. Men nu er jeg begyndt at tvivle igen, om jeg overhovedet kan vende tilbage til jobbet som bygningskonstruktør efter 3-4 år. For jeg ville egentlig gerne bruge min uddannelse igen.

Jeg tænker at min praktiske erfaring vil styrke mine muligheder, men ville en kommende arbejdsgiver være utilfreds med at jeg har været væk fra faget i 3-4 år.
Jeg har dog under min uddannelse som murer arbejdet med både Projektering i Revit, autodesk, og bluebeam. Hvor jeg har siddet og lavet myndigsansøgninger, i Forhold til nye tilbygninger, overdækninger, og ombygninger. Så jeg har prøvet at vedligeholde nogle af mine kompetencer.

Jeg håber folk kan hjælpe med min tvivl

Tak på forhånd 

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg er ikke selv i branchen og ved derfor ikke hvad evt. arbejdsgivere vil tænke. Men jeg forestiller mig, at det kun kan styrke dine chancer, at du også har erfaring som murer på CV'et.

Men hvad har du lyst til her og nu? Er du glad for lærepladsen og har lyst til at færdiggøre din læretid?

Hvis ja, så hæng i og lad være med at langtidsplanlægge, hvad der muligvis kan ske om 3-4 år. Hvis du til den tid stadig har mest lyst til konstruktør-vejen, så er jeg sikker på, at din murerbaggrund vil stille dig endnu stærkere.

Hvis lærepladsen hænger dig ud af halsen allerede nu, bør du selvfølgelig skifte spor, for så er yderligere 3-4 år virkelig lang tid...

Mvh. AllanE
Du har været i lære i 11/2 år og har dermed ca. 21/2 år tilbage af din læretid. Du har ikke lært det hele, prøv at se lidt positivt på det at stå i lære og sug lærdom til dig og brug den lærdom. Vær nysgerrig og stil dig selv spørgsmålet "Hvorfor laves det lige på denne måde". Se dig om og se på, hvordan andre håndværk laver deres arbejde. Det får du brug for i din verden som konstruktør. 

fase
Det kan kun være en fordel med flere uddannelser, men kun hvis de er færdiggjorte. Det viser at man har evner og beslutsomhed til at gennemføre ting. Er de ikke færdiggjorte tyder det derimod på at man måske laller rundt på må og få.

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

AllanE

Takker for svaret og jo tak.

Jeg er skam tilfreds med læreplads osv. det var mest i forhold til fremtiden. Jeg var bekymret for om jeg spilder tiden, og det var egentlig meningen st fortsætte som konstruktør i fremtiden, på en eller anden måde. Jeg ville bare gerne have murerbaggrunden bag mig.

Annonce
Kermit_369:
Tak for svar 
Ja det siger selvfølgelig også noget, at man viser at man har evner og beslutsomhed til at gennemføre ens ting.
Og husk, man spilder aldrig tiden ved fornuftige uddannelser. Det man lærer kan altid bruges senere i livet. Er selv uddannet elektriker, maskin ingeniør og arbejder nu inden for specialiseret it, men stave kan jeg ikke ;-)
Mvh
mini Me 
Naturligvis skal du færdiggøre uddannelse. Der er meget brug for bygningskonstruktører, ingeniører arkitekter m.m. hvor det ikke kun er studenter huen der trykker.
En håndværks faglig uddannelse først og så den teoretiske bagefter er helt sikkert et plus. Nu er du kommet den anden vej ind i det og det er også ok. Men der ville være mange spørgsmål under din uddannelse som du kunne komme nemmere omkring ved med en håndværksmæssig baggrund. 
Senere når du kommer ud på en byggeplads og som rådgiver eller føre tilsyn med et byggeri så giver det langt mere respekt hvis du ved hvordan en murerske skal vende. 
Lige netop i dag har jeg talt med barnebarn om dette. Hun vil måske være arkitekt ( der kan ske meget fra man er 14 år.)  Jeg havde rådet hende til det samme. I erhvervs praktik hos en arkitekt havde hun netop fået samme gode råd. 
Ikke for at gå i detaljer, men hvis du var færdiguddannet Dec. 2020 og allerede nu er 1 1/2 år henne i lære tid, Så har du ikke gået ledig mange dage.   

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis