Er denne væg bærende og kan vi fjerne den?

Hej derude,

Vi overvejer at købe et hus fra 1972, hvor vi gerne vil kombinere køkken og stue. Der skal i så fald væltes en væg, der efter sigende er bærende. Er der nogle garvede fagfolk, der kan hjælpe med at afklare, om dette er tilfældet? Jeg har hørt noget om, at gitterspær er selvbærende, så i teorien burde ingen af væggene vel være bærende?
Jeg har sat billeder ind af planløsningen i huset, af fundamentet og et udsnit fra gavlen. De røde streger er det væg, vi vil have fjernet. Pilen indikerer, hvad der skulle være er en bærende væg.
Er det overhovedet muligt at fjerne væggen, hvis den er bærende? Det bliver i så fald noget af en stålbjælke, den skal erstattes med, da denne vel skal spænde fra gavlen i stuen og hen til nærmeste væg i gangen? Eller hvad? Og har nogen en idé om en pris på sådan et projekt? Vi har tænkt 30.000, hvoraf meget af arbejdet udføres selv. Er det helt skudt ved siden af?
Er andre vægge eventuelt bærende? Tænker på den meter (dør) i gang væggen, vi også vil have fjernet.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis gitterspærene går parallel med væggen, er det meget tvivlsomt, om væggen er bærende, og det vil derfor ikke være nødvendigt med jernbjælker. Væggen kan være afstivende på facaden. Få en sagkyndig til at give en udtalelse angående om væggen er bærende eller afstivende.

fase
Efter tegningen går den del af væggen parallel med gitterspærene og den mindste del vinkelret på spærene og dermed parallel med facaden. Det er normalt, at spærene spænder over den korteste afstand altså vinkelret på facaden og parallel med gavlene.

fase
Den viste væg er ikke bærende. Der er ikke vist en bærende bjælke på resten af stuen, altså ud imod gavlen. Og der er der jo 2-3 spær som bærer sig selv. 
Spærene har dog en lidt atypisk facon da de ikke er symmetriske. Men det kan skyldes andre ting. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis