Sort betongulv - skimmel? Hvad skal jeg gøre?

Vi har lige fjernet vinylgulv i køkkenet, der var intet underlag.
Betongulvet er så helt sort. Er det skimmel? Er det nok at bruge protox hysan, hvis det nu er skimmel?
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er formentligt IKKE skimmelsvamp - men snarere nedbrydning af de kemikalier som har været anvendt i vinyllimmen, og som er sevet ind i betonen. Alt med forbehold, og hvis du vil være sikker kan du lave en skimmeltest - men Skimmel kræver fugt, ilt og næring (organisk materiale) - og de betingelser tvivler jeg på der har været under et vinylgulv - udover måske fugt. Det der ofte sker, er at vinyl er blevet lagt oven på et  beton/ jordlag som stadig er fugtigt fra byggeprocessen eller et betonlag som til stadighed får tilført fugt fra omgivelserne- og vinylen har dermed forseglet fugt under sig, som er gået i kemisk forbindelse med vinyllimmen. 

Så - først og fremmest - er betonen fugtig nu? (Hvad er der nedenunder - luft, kælder, jord?) - Du kan evt, lægge et stort stykke klar plast fast forseglet med tape hele vejen rundt, og se om der danner sig kondens. 

Hvis betonen er tør, så behøver du ikke gøre noget som helst, uanset hvilket materiale du vælger at lægge ovenpå. Hvis den ER fugtig, er der en risiko for at den kemi, der har forplantet sig i betonen, fordamper ud i lokalet, når nu vinylen er af. Den bedste måde at undgå det, er at forsegle det med en epoxybaseret maling - det kan du også gøre selvom betonen er tør - men det er livrem og seler. 


 

Mvh Troels
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på epoxy med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også